USA/tendens: Black friday bringer rygter om Nvidia

Udgivet den 24-11-2023  |  kl. 14:33  |  

Det er regnskabets time for den amerikanske detailsektor fredag, hvor aktiemarkedet til gengæld ser ud til at ville stå i stampe fra åbningen.

Efter at have fejret thanksgiving torsdag, holder mange amerikanere også fri på indkøbsdagen black friday for at sikre en god forlænget weekend. Og de amerikanske aktiebørser har taget konsekvensen og lukker tidligt - allerede klokken 19 dansk tid.

Futures indikerer små bevægelser fra åbningen og en stigning i S&P 500-indekset på 0,1 pct. Dow Jones-futuren ligger 0,2 pct. højere, mens Nasdaq-futuren falder 0,04 pct.

Opmærksomheden samler sig om mulige anekdoter om black friday-salget. På forhånd har meldingerne fra branchen været skuffende.

- Regnskaberne fra selskaber som Walmart og Best Buy har vist tegn på vigende efterspørgsel, og har signaleret risiko for et skuffende fjerde kvartal, siger Joshua Mahoney, chefanalytiker hos Scope Markets til Reuters.

Walmart stiger 0,3 pct. i det amerikanske formarked, mens Best Buy ligger uændret.

NVIDIA UNDER PRES

Blandt de store navne taber Nvidia 1 pct. i formarkedet. Ifølge Reuters har chipproducenten måttet meddele en række kinesiske kunder, at den udskyder lanceringen af en ny chip til brug i kunstig intelligens for at efterleve amerikanske eksportbegrænsninger.

Irobot, der laver robotstøvsugere, tordner i vejret med 28 pct. Ifølge Reuters er der forlydender om, at EU-Kommissionen vil godkende Amazons 1,4 mia. dollar opkøb af virksomheden uden at stille krav.

Den kinesiske e-handelsgiganten Alibaba er gået i gang med en restrukturering og gennemgang af sin cloud-forretning, men henblik på at få løftet væksten, skriver Bloomberg News.

Det sker, efter at selskabet i sidste uge måtte droppe planerne om en børsnotering af cloud-forretningen til 11 mia. dollar.

Selskabet har blandt andet ansat tre nye direktører, der får ansvaret for at bringe forretningsenheden på ret kurs. Alibaba falder 0,6 pct. i formarkedet.

I elbilbranchen går der rygter om, at kinesiske BYD er på vej med store prisnedsættelser på sin Dynasty-serie, skriver Bloomberg.

Byd falder 2,6 pct. i formarkedet, mens Tesla taber 0,2 pct.

I eftermiddag lander desuden flere aktivitetsindikatorer fra USA i form af PMI-tal.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder