USA/tendens: Investorerne venter på Fed - Snap og EA i markante fald

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 14:07  |  

Efter solide plusser tirsdag til de amerikanske ledende aktieindeks ligger det lidt mere til den flade side onsdag, når handlen starter.

Investorerne er afventende, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer med en frisk melding på renten onsdag aften - et par timer før markedet lukker.

Futures for de ledende indeks ligger fra et minus på 0,3 pct. for Dow Jones, en nedgang på 0,2 pct. for S&P 500-indekset, og et plus på 0,1 pct. for Nasdaq.

- Spørgsmålet er, om Federal Reserve vil lægge vægt på en pause eller et skridt tilbage mod den lempelse, der er priset ind for i år, påpeger Steve Donzé, stedfortrædende investeringschef hos Pictet Asset Management, til Bloomberg News.

Nervøsitet for en høgeagtig centralbank sendte ellers aktierne tungt ned mandag, men tirsdagens nøgletal pegede i retning af fortsat aftagende inflation. Det styrkede forventningen om en mindre renteforhøjelse på 25 basispoint onsdag og håbet om en mere mild centralbankformand, Jerome Powell, på den efterfølgende pressekonference.

Det brede S&P 500-indeks vandt tirsdag 1,5 pct., Dow Jones gik frem med 1,1 pct., og Nasdaq blev løftet 1,7 pct.

Det ventes i markedet, at centralbanken vil hæve sin rente med 25 basispoint, hvilket ville være mindre aggressivt end decembers stigning på det dobbelte, da inflationen i de større økonomier begynder at aftage fra de højeste niveauer i årtier.

- Meget kører på, at Federal Reserve skruer ned tempoet i renteforhøjelserne til 25 basispoint, og der vil også være masser af opmærksomhed på de efterfølgende udmeldinger fra formand Jerome Powell, siger Russ Mould, der er investeringsdirektør hos AJ Bell, til AFP.

FULD SKRUE PÅ REGNSKABSSÆSONEN

Medicovirksomhed Boston Scientific, som er konkurrent til danske Ambu inden for endoskoper, skuffer i sit regnskab med indtjeningen og indtjeningsforventningerne, men omsætningen fra salget af endoskoper er en spids over analytikerkonsensus.

I fjerde kvartal blev den justerede indtjening per aktie fastholdt på 45 cent, mens analytikerkonsensus var 47 cent.

For 2023 venter Boston Scientific en indtjening per aktie på 1,86-1,93 dollar, hvor analytikere ifølge Bloomberg News før onsdagens regnskab havde ventet 1,93 dollar.

Salgsvæksten ventes i år at nå 5-7 pct., hvor året ventes at starte mere stille ud med en ventet vækst på 3-5 pct. i første kvartal.

Aktien stiger 0,5 pct. i formarkedet.

Medicinalselskab Amgen ligger 1 pct. lavere i formarkedet, på trods af at regnskabet for fjerde kvartal i det store hele ramte plet i forhold til forventningerne på Wall Street.

Koncernens justerede overskud per aktie bakkede i fjerde kvartal fra 4,40 til 4,09 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 4,08 dollar.

Electronic Arts, EA, dykker 10,8 pct. i formarkedet, da selskabets prognose for salget og for indtjeningen i fjerde kvartal lå et godt stykke under forventningerne.

Prognosen for den justerede indtjening per aktie er på 1,20-1,40 dollar, og det er mere end 40 pct. under konsensus på 2,21 dollar.

Chipproducent Advanced Micro Devices, AMD, stiger 3,5 pct. frem mod handelsstart, da regnskabet for fjerde kvartal viste sig bedre end ventet.

Koncernen oplevede i perioden en fremgang i salget på 16 pct. til 5,60 mia. dollar mod ventede 5,52 mia. dollar.

Og så dratter det sociale medie Snap 15,2 pct., der efter en flad udvikling i fjerde kvartal sidste år måtte se omsætningen falde i første kvartal 2023.

Snap regner med, at indtægterne i de igangværende tre måneder på årsbasis vil falde med 2-10 pct., og indtil videre har koncernen i kvartalet allerede konstateret en tilbagegang på 7 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯