Valuta: Begrænsede udsving inden amerikansk arbejdsmarkedsrapport

Udgivet den 05-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar fortsætter intervalhandel uden specifik retning, mens investorerne evaluerer modstridende meldinger fra topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve og samtidig afventer dagens vigtige arbejdsmarkedsrapport fra USA.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske dollar mod euro, yen, pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger fredag morgen i 104,31 mod 104,01 torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Set over ugen står amerikanske dollar til en mindre svækkelse efter at have toppet i 105,10 tirsdag og bundet i 103,91 torsdag.

Det er svingende udsagn fra toppen af den amerikanske centralbank om udsigterne til rentenedsættelser, der giver anledning til udsving.

Så sent som torsdag sagde chefen for Federal Reserves distrikt i Cleveland, Loretta Mester, at hvis der kommer flere tegn på, at inflationen er på vej ned, efter et mindre hop op i januar og februar, så vil det være tid til at lempe den pengepolitiske rente.

Men samtidig vurderede chefen for Federal Reserves distrikt i Minneapolis, Neel Kashkari, at der slet ikke bliver behov for rentenedsættelser i år.

Og sidste fredag mente centralbankens topchef, Jerome Powell, at der stadig er udsigt til tre rentenedsættelser inden året udgang.

De mange kommentarer har medført en turbulent uge for dollar, og nu ser markedsdeltagerne frem mod fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, samt næste uges inflationsdata.

Begge dele vurderes at være vigtige for at forme udsigterne for Federal Reserves pengepolitiske møder ved månedsskiftet og det efterfølgende møde i starten af juni, der stadig anses som et sandsynligt starttidspunkt for en rentereduktionscyklus.

- Markederne vil sandsynligvis være følsomme over for enhver overraskelse i jobdataene i dag for at vurdere pengepolitikkens vej fremover. I betragtning af manglen på sammenhæng i Federal Reserves kommentarer betyder, at dataafhængighed fortsat er toppen af dagsordenen, siger chefstrateg Charu Chanana fra Saxo Bank i Singapore.

Arbejdsmarkedsrapporten ventes at vise en jobskabelse på 214.000 og en arbejdsløshed på 3,8 pct.

Sideløbende er markedet på vagt over for de geopolitiske spændinger i Mellemøsten. USA's præsident Joe Biden truede torsdag med at betinge støtten til Israels offensiv i Gaza af, at landet tager konkrete skridt til at beskytte nødhjælpsarbejdere og civile.

Den stramme tone har givet lidt efterspørgsel efter yen, som til stadighed anses som en sikker placering i urolige tider.

- Vi så et klart bud efter yen sent torsdag, da Israels hårde tone over for Iran foranledigede et opkald fra Biden. Og det betyder, at bekymringer over spredningen af konflikten i Mellemøsten sandsynligvis vil smitte af på næste uge, siger analytiker Matt Simpson fra City Index ifølge Reuters.

Samtidig fortsætter de japanske myndigheder med verbale udfald mod, hvad de kalder overdreven valutasvækkelse.

Den japanske finansminister Shunichi Suzuki gentog fredag regeringens beslutning om at tage passende skridt mod kraftig yen-svækkelse, mens Bank of Japans guvernør, Kazuo Ueda, ifølge avisen Asahi påpeger, at centralbanken vil "reagere med pengepolitikken", hvis yen-svækkelsen påvirker landets inflation og lønninger på måder, som er svære at ignorere.

Dollar koster fredag morgen 151,18 yen mod 151,67 yen torsdag eftermiddag.

Euro koster fredag morgen 1,0825 dollar mod 1,0867 dollar torsdag eftermiddag, og britiske pund ligger i 1,2623 dollar mod 1,2668 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯