Valuta: Dollar og yen styrkes på investorers jagt efter sikre havne

Udgivet den 24-03-2023  |  kl. 15:21  |  

Den amerikanske dollar og den japanske yen styrkes fredag, hvor investorerne endnu engang søger mod sikre havne oven på uro i banksektoren.

Dollarindekset, der vægter amerikanske dollar mod euro, yen, pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger fredag eftermiddag ved 15-tiden i 103,165 mod 102,198 torsdag eftermiddag.

Bank-aktierne er under pres fredag, hvor prisen på at forsikre sig mod en konkurs i den tyske storbank Deutsche Bank er steget markant, hvilket smitter af på de øvrige finansaktier. En lignende udvikling så man i kriseramte Credit Suisse op til, at UBS kastede en redningskrans og overtog selskabet.

Over de seneste uger har der været uro i banksektoren som følge af kollapset i Silicon Valley Bank, SVB, der har bredt sig som ringe i vandet og skabt usikkerhed om den finansielle stabilitet.

Målt alene over for euro er dollar styrket til 1,0764 dollar per euro fredag eftermiddag fra 1,0890 dollar torsdag eftermiddag. I krydset mellem dollar har yen trukket det længste strå, og den japanske valuta er styrket til 130,443 yen per dollar fra 131,020 yen per dollar dagen forinden.

Bevægelsen mod de sikre havne ses også på obligationsmarkedet, hvor investorerne har købt op i de rentebærende papirer. På den baggrund er obligationskurserne steget, mens de effekter renter er faldet.

Renterne er sivet, siden den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag løftede styringsrenten 25 basispoint - helt som markedet havde ventet - og samtidig indikerede, at toppen af forbundbankens renteforhøjelsescyklus er ved at være nået.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Forex❯