Valuta: Dollar svækkes frem mod rentemøde

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 13:33  |  

Dollar svækkes frem mod onsdag aftens rentemøde, hvor en længe ventet udmelding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, lander.

Investorerne håber på, at centralbanken klart vil signalere en ende på rentestigningerne. Markedet venter et renteplus på blot 25 basispoint efter en række markant stigninger i 2022 for at tæmme inflationen. Det vil i så fald være den mindste stigning, siden centralbanken begyndte at hæve renten for 10 måneder siden. Ved det seneste møde var forhøjelsen 50 basispoint efter fire på hinanden forhøjelser i træk på hele 75 basispoint.

Mindre klart er det dog, om centralbanken vil fortsætte med at signalere yderligere stigninger, efterhånden som data mere og mere solidt bekræfter, at både inflationen og økonomien er ved at miste momentum.

- Mens flere Fed-chefer har sagt, at renterne vil forblive høje i nogen tid fremover - ja, så tror markederne dem simpelthen ikke. Især ikke når flere vigtige inflationsindikatorer har vist, at priserne stadig falder stabilt, siger Michael Hewson, der er chefmarkedsanalytiker hos CMC Markets, til Reuters.

Euro er ligeledes styrket efter tal for januar viser, at inflationen i eurozonen aftager. Markedet mener dog ikke, det vil påvirke Den Europæiske Centralbanks (ECB) rentebeslutning torsdag. ECB forventes at hæve renten med 50 basispoint.

- Der er intet reelt tegn der tyder på, at ECB vil ændre kurs så hurtigt, som markederne har ventet, siger Simon Harvey, valutachef hos Monex Europe.

Euro koster onsdag 1,0894 dollar mod 1,0860 dollar tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯