Valuta: Investorer vurderer potentiale for yderligere dollarsvækkelse

Udgivet den 18-07-2023  |  kl. 06:32  |  

De seneste dages svækkelse af amerikanske dollar fastholdes tirsdag morgen, hvor investorerne venter på nye katalysatorer for at vurdere, om der er yderligere potentiale for svækkelse, oven på sidste uges køligere end forventede amerikanske inflationsrapport.

Yderliger dollarsvækkelse kan udløses af tirsdagens data for det amerikanske detailsalg, der hidtil har vist sig overraskende modstandsdygtigt trods højere renter og udsigt til afmatning i økonomien.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger tirsdag morgen i 99,84 mod 99,95 mandag eftermiddag.

Euro ligger tæt på det stærkeste niveau over for dollar i knap halvandet år og samme billede tegner sig for sterling. De to valutaer tegner sig for henholdsvis 58 pct. og 12 pct. af indeksvægten.

Indekset bundede fredag i 99,57 - det laveste niveau siden april 2022 - i kølvandet af markante aftagende inflationsdata, hvilket har fjernet presset på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, for at fortsætte med at hæve renten.

- Jeg tror, at dollar forbliver under salgspres. Markedet er fokuseret på afslutningen af FOMCs stramningscyklus, siger valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

FOMC er Federal Reserves renteudvalg, Federal Open Market Committee. Udvalget træder sammen i næste uge, og de finansielle markeder antager, at det vil resultere i en renteforhøjelse på 25 basispoint.

Omvendt forventer investorerne, at Den Europæiske Centralbank, ECB, og Bank of England vil forlænge deres respektive renteforhøjelsescyklus, hvilket er med til at presse valutakurserne for euro og pund i opadgående retning.

Det står i modsætning til den japanske centralbank, Bank of Japan, der ventes at fastholde de ultralette monetære forhold på næste uges pengepolitiske møde i Tokyo.

Men investorer vil være på udkig efter indikationer om bankens eventuelle planer om udfasning af den ultralette holdning.

- Flere markedsdeltagere har prissat sandsynligheden for, at Bank of Japan udvider rentekurvekontrollens handelsbånd med 25 basispoint på det næste møde, siger økonom Ryota Abe fra Sumitomo Mitsui Banking Corporation i Tokyo ifølge Reuters.

Rentekurvekontrollen er den japanske centralbanks måde at holde de lange renter i ave gennem opkøb af tiårige statspapirer, hvis forrentningen når op på 0,5 pct.

Dollar koster tirsdag morgen 138,60 yen mod 139,10 yen mandag eftermiddag.

Euro ligger samtidig i 1,1250 dollar mod 1,1230 dollar mandag eftermiddag, og pund koster tirsdag morgen 1,3085 dollar mod 1,3080 dollar mandag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder