Valuta: Pund tager revanche mod dollar for første gang siden januar

Udgivet den 23-02-2024  |  kl. 15:02  |  

Det britiske pund har udsigt til en hårdt tiltrængt revanche mod dollar, efter at pundet længe har været trykket tilbage.

Pundet ligger fredag til at tage den første ugentlige stigning over for dollar siden midten af januar.

Fredag eftermiddag koster pund 1,2689 dollar mod 1,2625 torsdag eftermiddag. Fredag i sidste uge gik pundet på weekend i 1,2600 dollar.

De økonomiske data fra den britiske økonomi har støt vist tegn på bedring, og samtidig anser flere investorer fortsat den britiske valuta som et risikoaktiv, der følger den generelle tendens fra aktiemarkedet.

- Pundets sammenhæng med globale aktier er begyndt at blive svagere, men den er stadig stærkere end dollars sammenhæng, og det kan styrke pundet, hvis risikoappetitten fortsætter, siger Derek Halpenny, der er analysechef hos MUFG Bank, til Reuters.

Onsdag aften var den seneste tids aktieoptimisme, der i stor stil har været drevet af teknologiselskaberne, for alvor til prøve med chipproducenten Nvidias regnskab for fjerde kvartal. Regnskabet slog alle forventninger, og det gav indeksrekorder i USA torsdag og fornyet optimisme om, at aktiefesten kan fortsætte.

I det andet store valutakryds mellem euro og dollar handles den europæiske valuta fredag eftermiddag til 1,0831 dollar mod 1,0816 torsdag kl. 17.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder