Zealand-topchef om fase 2-data mod fedtlever: De sparker molekylet op i en anden liga

Udgivet den 26-02-2024  |  kl. 10:12  |  

Zealand Pharma og partneren Boehringer Ingelheim har mandag præsenteret, hvad de betegner som "skelsættende" resultater med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH.

Og resultaterne er ikke bare gode. De er ifølge Adam Steensberg, topchef i Zealand Pharma, umiddelbart bedre end de datasæt, som store selskaber som Novo Nordisk og Eli Lilly har præsenteret i fase 2-studier med deres lægemiddelkandidater mod MASH.

- Det er i min bog skelsættende data, også når man sammenligner med de data, der er kommet ud fra tilsvarende molekyler. Så ser det her bare stærkt ud, siger Adam Steensberg til MarketWire.

Han peger på, at Boehringer rammer alle de sekundære endemål, herunder en væsentlig forbedring inden for leverfibrose, der er ardannelser i leveren. Det har Lilly og Novo ikke tidligere formået at vise.

- Og fibrose er jo altså den væsentlige ting, man ønsker at få gjort noget ved. Så det sparker det her molekyle op i en anden liga i min verden, siger Adam Steensberg.

Han glæder sig over, at Boehringer på baggrund af datasættet har besluttet at gå videre med udviklingen af Survodutid i MASH så hurtigt som muligt.

HAR FÅET FORLOMME AF MYNDIGHEDERNE

Midlet har både i Europa og USA fået særlig prioritet hos myndighederne. I USA har den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, givet "Fast Track" til Survodutid. Derved holder lægemiddelstyrelsen døren på klem for en godkendelse baseret på tidlige data, men betinget af, at der gennemføres yderligere studier.

- Det er jo Boehringer, der har dialogen med FDA, og ligesom skal guide om det. De har også fået regulatorisk forlomme i Europa for det her program, og vi er sikre på, at de arbejder for at se, hvor hurtigt det kan skride frem. Men vi forventer, at der skal et studie mere til, siger Adam Steensberg.

Tidligere har den amerikanske medicinalkæmpe Eli Lilly vist forbedringer med sin lægemiddelkandidat Tirzepatid i et fase 2-studie i MASH, men studiet var ikke designet til at vise forbedringer i leverfibrose.

Novo er i færd med et fase 3-studie i MASH med Semaglutid, kendt som Ozempic og Wegovy mod type 2-diabetes og svær overvægt, og ventes ifølge Barclays at komme med data i slutningen af i år.

Boehringer viste i studiet, at op mod 83 pct. af patienterne, der fik Survodutid, opnåede forbedringer af leversygdommen, mens der var tale om 18,2 pct., der modtog placebo.

Desuden nåede Survodutid alle de sekundære endemål, herunder altså en væsentlig forbedring inden for leverfibrose.

Alle de doser, der blev undersøgt i studiet med Survodutid, gav anledning til forbedringer. Der blev ikke set uventede bivirkninger, heller ikke i den højeste dosisudgave.

Den fulde datapakke vil blive præsenteret i løbet af de kommende måneder.

Aktien belønnes i den grad efter studiedataene med et plus på hele 21 pct. til 578,50 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder