Hvad er et webhotel, og hvad kan man bruge det til?

Udgivet den 25-03-2024  |  kl. 13:47  |  

Et webhotel giver dig mulighed for at leje dig ind på en server, hvor din hjemmeside med tilhørende filer kan have til huse. Det svarer til, at du tjekker ind på et fysisk hotel, hvor hotellet sørger for, at der er alle de fornødenheder, du måtte have brug for i form af for eksempel mad, rengøring, varme og logi. På et webhotel er din hjemmeside, herunder billeder, tekster og andre datafiler, lagret, så besøgende har adgang døgnet rundt. Modsætningen til at leje 'et værelse' på et webhotel er, at du har din egen server.

Det kan der være fordele ved, hvis du har en stor virksomhed, men for mange små og mellemstore virksomheder giver det rigtig god mening at leje sig ind på et webhotel, fordi vedligeholdelse af serveren bliver sørget for af værten på samme måde, som et fysisk hotel eksempelvis sørger for, at der er rene håndklæder på badeværelset.

Hvad kan man bruge et webhotel til?

Uanset hvilken type hjemmeside du har, er det vigtigt, at den ligger på en server, der er adgang til døgnet rundt. I hvert fald hvis du ønsker at have besøgende på din side. Benytter du dig ikke af et webhotel, vil din hjemmeside, blog, eller hvad du har af website, ikke kunne tilgås af internettets brugere.

Har du interesse i, at mennesker på nettet skal kunne se dit indhold og din hjemmeside, er det altså afgørende, at du lejer dig ind på et webhotel. På den måde vil du nemlig kunne få besøgende døgnet rundt, da dine billeder, dine tekster, dine videoer og dit øvrige materiale ligger online, klar og tilgængeligt.

Skal man bruge et webhotel?

Som du kan læse herover, er vi af den overbevisning, at et webhotel er en rigtig god løsning, hvis du er interesseret i at få besøgende på din hjemmeside. Driver du for eksempel en webshop, er det helt essentielt, at potentielle kunder har adgang til dine varer, når de har tid til at besøge din hjemmeside. Men når det er sagt, er der ikke noget krav om, at du skal bruge et webhotel. F.eks. man man med Shopify godt lave en webshop uden et webhotel, men skal du have mail på dit domæne, f.eks. kontakt@dinshop.dk, så kommer du alligevel til at skulle have et webhotel, da Shopify ikke tilbyder dette.

Har du en server derhjemme, kan du naturligvis selv agere vært for dit website. Og er du i stand til selv at opsætte og vedligeholde serveren samt kontrollere sikkerheden hele tiden, kan det sagtens fungere som en løsning for dig. For de fleste internetvirksomheder, blogs og andre hjemmesider kræver dette dog en stor mængde ressourcer, som i mange tilfælde er givet bedre ud andre steder - særligt hvis hjemmesiden skal være tilgængelig alle årets dage og på alle tidspunkter af døgnet.

Et webhotel er derfor ofte den bedste løsning, da du får et professionelt firma til at hoste din side, så sikkerhed og tilgængelighed altid er helt i top. På den måde kan du koncentrere dig om din kerneydelse, så dine varer og dit indhold altid bliver prioriteret, og din tid ikke går til den tekniske del af hjemmesiden.

Udgivet af: Penge