Hvordan klarer de danske tech aktier sig i 2023?

Udgivet den 27-07-2023  |  kl. 11:37  |  

Danmark er blevet et væsentligt knudepunkt for teknologisk innovation og vækst, og investorer over hele verden har øjnene rettet mod det blomstrende marked. Der er en række spændende danske tech-aktier, der er med til at forme fremtiden for teknologibranchen, men spørgsmålet er, om resultaterne viser sig på samme måde på Børsen.
 
Saxo Bank vurderer, at den internationale baggrund for en stigning i en række tech aktier er, at de globale fonde har haft overvægt i banker. Derfor bliver flere investeringer nu lagt i tech, da det i øjeblikket virker mere sikkert. En populær svensk betting aktie er steget 28 % i 2023, men om det skyldes de internationale fondes investeringer kan ikke siges. 

Trifork

En fascinerende dansk tech-aktie er Trifork. Virksomheden fokuserer ubønhørligt på at udvikle banebrydende teknologier inden for en bred vifte af områder og positionerer sig som en ægte NextGen-virksomhed. Hvis navnet ikke virker bekendt, har du måske stadig stødt på deres bemærkelsesværdige softwareløsninger som MobilePay, NemID og COVID-19 digitalt pas. Disse innovationer er alle resultaterne af virksomhedens opfindsomhed. Derudover har de opnået anerkendelse for deres strategiske opkøb af spændende tech-virksomheder inden for forskellige software nicheområder, hvor sådanne opkøb udgør en vital del af den samlede vækststrategi.
2023 har indtil nu været en negativ oplevelse for virksomheden, som ikke oplever den generelle fremgang og har mistet 6 % af værdien.
 

NNIT

NNIT er en dansk IT-konsulent- og servicevirksomhed. Den blev grundlagt i 1994 som et datterselskab af Novo Nordisk, et multinationalt medicinalfirma. NNIT specialiserer sig i at levere IT-løsninger og -services til forskellige brancher, herunder life sciences, sundhedsvæsenet, finanssektoren og den offentlige sektor.
 
Virksomheden tilbyder en bred vifte af services, herunder applikationsudvikling og -styring, infrastruktur tjenester, cybersikkerhed, cloud-services og konsulentbistand. NNIT fokuserer på at levere digitale transformation løsninger, udnytte nye teknologier og sikre overholdelse af regulativer for deres kunder.
 
NNIT er vokset til at blive et af de førende IT-virksomheder i Danmark og har en stærk tilstedeværelse både nationalt og internationalt. Virksomheden har kontorer i flere lande og betjener kunder over hele verden.
 
Virksomheden har i 2023 oplevet en vækst på 27 % og er således med bølgen.
 

Netcompany

Netcompany er en dansk IT-virksomhed med ekspertise inden for digital transformation og IT-løsninger. Grundlagt i 2000 har Netcompany opbygget en stærk position som en førende aktør inden for IT-konsulenttjenester og softwareudvikling.
 
Virksomheden leverer skræddersyede IT-løsninger til både den offentlige sektor og private virksomheder. Deres omfattende vifte af tjenester omfatter systemudvikling, applikationsvedligeholdelse, cloud-løsninger, it-arkitektur og cybersikkerhed.
 
Netcompany er kendt for sin evne til at drive digitale transformationer og hjælpe kunder med at realisere deres forretningsmæssige potentiale ved hjælp af innovative teknologier. De har en agil tilgang og fokuserer på at skabe værdi gennem effektive og skræddersyede løsninger.
 
Med et stærkt team af erfarne IT-specialister og dygtige konsulenter har Netcompany opnået anerkendelse for deres tekniske ekspertise og evne til at levere komplekse projekter af høj kvalitet. Virksomheden er fortsat en førende aktør i IT-branchen og spiller en afgørende rolle i digitaliseringen af virksomheder og den offentlige sektor i Danmark.
 
Virksomheden er i 2023 faldet med næsten 8 %.

Den danske bølge

De mest prominente danske tech aktier er ikke alle med på den internationale bølge, og NNIT har dermed været en af de mest positive oplevelser for 2023. Men aktiehandel er ikke kun daytrading - nogle gange skal man være med på den lange bane.

Udgivet af: Penge