Invester i en bolig i Sydspanien, og lev det sunde liv

Udgivet den 22-01-2020  |  kl. 17:39  |  

Mange danskere og andre skandinaver har i årenes løb investeret i en bolig i det sydspanske. Det er af helt indlysende grunde, at de fjerne solrige kyster lokker. Der er løbende boliger til salg på den spanske solkyst, og det er derfor ret nemt at blive den lykkelige ejer af en bolig dernede.

Det milde klima og den lette adgang til sund kost byder også på en sund livsstil. Det er med til at gøre et liv på solsiden til et yderst attraktivt valg.

Vælg den rette boligtype

Der er flere forskellige måder, du kan have en bolig i Spanien på. Du kan for eksempel vælge, om det skal være en lejlighed eller et hus. Du kan vælge, om boligen skal ligge i centrum af byen eller mere afsides. 

Endelig betyder det noget, om du har brug for en bolig til helårsbeboelse, eller om du foretrækker den som en feriebolig. Du kan enten eje hele boligen selv, eller du kan købe dig ind på en part i boligen.

Nogle tager skridtet fuldt ud lige fra starten og flytter derned permanent. Andre foretrækker en feriebolig. Denne ferie kan godt på længere sigt gå over til at blive en helårsbolig. For nogle er det fint med en overgangsperiode, mens man stadig er i tvivl om boligtypen.

Vælg eventuelt at købe en part i en bolig, indtil du lærer området at kende.

Er det svært at finde en bolig i Sydspanien?

Der vil mere eller mindre konstant være boliger til salg i det sydlige Spanien. Det er et yderst populært ferieområde i landet, og det er hyppigt dertil, skandinaver flytter. 

Det spanske ejendomsmarked og selve proceduren for et køb/salg er lidt anderledes, sammenlignet med det danske. Derfor er det en god idé at sætte dig ind i forholdene, inden du kigger efter en konkret bolig. Lidt længere henne i processen kan du med fordel kontakte en lokal ejendomsmægler, der kan bringe dig længere i processen.

Der findes også flere danske ejendomsmæglere i området. Det gør hele projektet meget nemmere for dig. Vedkommende vil stille og roligt kunne føre dig hele vejen igennem købet, så du kan følge med. Det gør det meget mere overskueligt.

Hvis du kontakter f.eks bolig-sydspanien.dk, så vil du blive godt taget imod og ført trygt igennem alle dele af et køb. De kan hjælpe dig med, at finde din drømmebolig på Costa del sol, ligemeget om det er i Fuengirola, Torremolinos, Malaga eller hvor du nu vil købe en bolig henne. De er eksperter i bolighandler på solkysten.

Hvilken type bolig skal jeg vælge?

I den sidste ende er det jo helt op til dig selv, hvilken form for bolig du ender med at vælge. Det afhænger af flere forhold:

  • Har du et arbejde?
  • Hvor stor er din familie?
  • Har du hjemmeboende børn?
  • Skal det være en lejlighed eller et hus?
  • Skal det være en feriebolig eller en permanent bolig?
  • Skal boligen ligge i eller uden for byen?
  • Ønsker du at eje hele eller dele af boligen?
  • Ønsker du at leje boligen ud?

Alle disse spørgsmål bør du tage op til overvejelse, når du går med tanker om at investere i en bolig i Sydspanien. Det er en stor beslutning at træffe, så du bør overveje det nøje, inden du eventuelt springer ud i et køb.

Livet på Solkysten

Livet i Sydspanien er på mange måder nemt og sorgløst. Du får meget foræret via det milde klima. Det gør dit humør bedre, at solen skinner, og det ikke er koldt, gråt og fugtigt. 

Dit generelle helbred bliver også forbedret - det skyldes både det bedre humør og netop det milde og behagelige klima. 

Desuden er stemningen på disse kanter meget behagelig og afslappet. Det kan være med til at forhindre, at du bliver stresset og presset. Alting behøver ikke altid at gå så stærkt. Det vil sige, at du kan sætte tempoet ned og leve i et lavere gear.

Det traditionelle spanske køkken er meget sundt. Der bruges meget fisk, mange grøntsager og frugt, og kosten er generelt lettere end den danske.

Dertil kommer, at klimaet i højere grad inviterer til mere fysisk aktivitet. Du bevæger dig frit i det skønne landskab uden tungt vinterovertøj på, og du opholder dig i det hele taget mere udendørs, end du gør det meste af året hjemme i Danmark.

Du vil nok opdage, at når du rejser til Spanien, så vil du af dig selv komme til at leve et sundere og lettere liv. Hvis du mangler lidt inspiration til en sund kost eller træning udendørs i det varme Spanien, så kan du tage et kig på kondition.dk, hvor du kan finde gode og sunde råd til udendørs aktiviteter i et behageligt klima.

På hjemmesiden finder du også guides og tests til forskelligt træningsmaskiner og udstyr til hjemmebrug. Vil du f.eks have din engen crosstrainer, så kan du finde en guide til den bedste crosstrainer derinde.

I Spanien er cykling dog en meget populær sportsgren, så måske er det nærmere en motionscykel du skal kigge efter, selvom en crosstrainer vil være en godt valg, hvis du planlægger at gå ture i det bjergrige Sydspanien.

Rejs til Spanien, og lev det sundere liv

Et aktivt og behageligt liv er sundt i sig selv. Det er netop sådan et liv, du kan få, hvis du rejser til Sydspanien. Køber du en bolig dernede, så investerer du både i en fast bolig og i et sundere liv. Det er to gode og livsvigtige gevinster at få.

Du kan enten købe en feriebolig, som du kan leje ud, når du ikke er der, eller du kan købe en bolig, som du skal bo i permanent. Uanset hvad du vælger, så vil du få stor glæde og gavn af sådan en bolig sydpå. Det gælder både økonomisk og sundhedsmæssigt. Der er egentlig ikke så meget at betænke sig på.

Du bliver glad for det. Skulle du mod forventning ikke gøre det, så er der jo gode muligheder for at sælge boligen igen. Derfor er det en relativ sikker investering at investere i en bolig i Sydspanien.

Træk stikket mere eller mindre permanent, og lev det gode liv i Spanien. 

Udgivet af: Penge