Overvejer du at overdrage din bolig til en i din familie?

Udgivet den 23-02-2022  |  kl. 13:31  |  

Dette indhold er sponsoreret   

Måske har du et hus, en ejerlejlighed eller et sommerhus, du gerne vil overdrage til en i din familie. Det kan være du er forælder, og skal til at flytte i en mindre bolig, men ønsker at overdrage dit hus til et af dine børn. Det kan du faktisk godt, uden at huset skal ud og handles på normale markedsvilkår. Ved en familiehandel kan du dermed sørge for at din bolig bliver videregivet til den eller de personer, du ønsker skal overtage det. Der er mange fordele ved en familiehandel, både for dig og din familie, som du kan læse mere om her. 

Hvad er en familiehandel? 

En familiehandel er, når to parter, der i familie med hinanden, overdrager et aktiv fra den ene til den anden. Du kan ikke blot give din bolig til en anden i din familie, men der skal altså ske en handel. Men en familiehandel foregår på nogle mere fordelagtige vilkår, end på det normale boligmarked, som kommer den i din familie til gode, der skal overtage boligen.Hvis du overdrager din bolig til et familiemedlem, er der heller ikke noget i vejen for, at du låner dem penge til overtagelsen. Der skal blot være et gældsbrev, men du kan sagtens give din nærtstående favorable lånevilkår. 

Giver en fordelagtigt købesum

  I en familiehandel på må man fastsætte købesummen af boligen til at være den nyeste offentlige ejendomsvurdering plus eller minus 15 %. Det vil sige, at den i din familie, der skal overtage huset, kan få boligen til en pris 15 % under markedsværdien. Når man overdrager en bolig, handler det som regel ikke om at man skal tjene på handlen, men om at overdrage huset i hænder, man ved vil passe godt på det. Normalt, hvis man overdrager til en man ikke er i familie med og fratrækker noget fra prisen, skal modtageren betale gaveafgift. Men det skal modtageren ikke, hvis det er et af dine familiemedlemmer.

Undgå arveafgiften 

Når man laver en familieoverdragelse af en bolig, skal dine familiemedlemmer heller ikke betale arveafgift. Dermed kan man tage forskud på arven, uden at betale skatter og afgifter. Man skal dog holde tungen lige i munden, når man lave en familiehandel, for at gøre det rigtig og ikke risikerer at betale skatter og afgifter, men ikke burde. Derfor, få hjælp fra en boligadvokat, der har styr på alt vedrørende advokat bolig, og som kan guide dig gennem den juridiske proces, der er i en familiehandel.

Udgivet af: Penge