Red din virksomhed fra Corona

Udgivet den 23-03-2020  |  kl. 23:38  |  

Corona har længe været lig mexicansk fyraftensøl, men i disse dage presser virusset af samme navn mange selvstændige til en meget lang fyraften. For lang for de fleste. Tusindvis af mindre virksomheder, selvstændige og deslige har måttet tvangslukke, til det igen er trygt at trække vejret blandt andre mennesker.

Det påvirker selvfølgelig den omsætning og profit, der skulle udgøre et levebrød for de tusindvis af danskere, der har skabt sin egen vej. Men ingen bør tvinges ud i en konkurs, på grund af en sygdom, de ikke bærer noget ansvar for. Og selvom vi alle selvfølgelig skal løfte i flok, så skal der også være et erhvervsliv, der kan køre videre efter denne krise. Derfor følger her tre råd til dig, der ikke vil lade livsværket gå tabt på grund af denne nye influenza. 

Cut omkostninger

Det er nemmere sagt end gjort, men alligevel bydende nødvendigt, hvis forretningen skal overleve denne krise. Uden nogen omsætning kan der aldrig genereres profit til at opretholde lejemål, leasede firmabiler og den samme mængde af ansatte som før sygdomsudbruddet. Derfor må disse, så vidt det er muligt, skæres fra, i hvert fald til indtjeningen begynder at arte sig igen. Et lejemål kan være svært at slippe ud af.

Det kan også være svært at sikre sig det igen efterfølgende. Men man må her have for øje, at mange andre virksomheder heller ikke står på spring for at overtage lejemålet. Tiden er svær for alle, hvilket en erhvervsudlejer også bør forstå. Prøv derfor af, om du kan få en aftale om genindførsel af lejemålet, når landet får lov at åbne igen. 

Det er heller aldrig sjovt at skulle sige til sine gode medarbejdere, at der ikke er brug for dem det næste stykke tid. Men arbejdskraft er en af de største udgifter i et land som Danmark og det kan ganske givet ikke svare sig at have folk gående uden formål. Undersøg hvor mange mandetimer der kan spares væk, og fordel de resterende fair imellem dine ansatte. På den måde tager du både ansvar overfor virksomheden, samtidigt med at du viser velvilje overfor de ansatte, der dagligt knokler for dig. 

Optag et kortvarigt lån 

Det vil være frygteligt, hvis det projekt man har slidt og slæbt for i årevis pludselig sal smuldrer bort i et konkurshelvede af fremmede dimensioner. En måde at holde kuratoren fra døren på er at indføre kapital via et kortvarigt lån. Hos Mrfinans.dk har du mulighed for at sammenligne lån og vælge din bedste løsning. 

Det kan muligvis virke risikabelt at indfører lånte penge, når man ikke ved, hvad indtjeningen i den kommende tid bliver. Men de fleste vil også kunne nikke genkendende til, at iværksætteri og virksomhedsdrift indebærer en vis portion risiko. Men risikoen løbes også, fordi man tror på sin ide, på trods af den modgang, som kan indimellem kan vise sig fra sin mest ubarmhjertige side. Derfor kan der være fordele i at tage et mindre, kortvarigt lån, som kan sikre skuden til virusset har lagt sig igen. 

Kontakte kunder for at få dem til at betale hurtigere

De fleste i landet er godt klar over, at krisen rammer erhvervsdrivende hårdt. Derfor kan man også forvente en velvilje, hvis man står med retfærdighedens hat i hånden. Undersøg mulighederne for hurtigere betaling, så du kan undgå at skulle dreje nøglen på livsværket om.

Lad ikke dette dræbende virus slå alle de gode, danske ideer ihjel. Med en fast vilje, der sætter den videre drift i fokus vil det forhåbentligt være muligt for mange af de danske erhvervsdrivende at holde sig oven vande, indtil denne smitte forsvinder. Vi ønsker jer alle held og lykke. 

Udgivet af: Penge