Danske Bank og Nordea har været gennem stresstest: Erklærer sig finansielt robuste

Udgivet den 31-07-2023  |  kl. 06:35  |  
Arkiv: Foto

(opdateres)

Danske Bank og Nordea er blandt 69 europæiske banker, der netop har været gennem det fælleseuropæiske banktilsyn, EBA's, årlige stresstest. Resultaterne viser, at Danske Bank er finansielt robust, men vil være tvunget til at gøre brug af sine kombinerede kapitalbuffere.

For Nordea estimeres kernekapitalen, CET1, at ville falde til 13,0 pct. fra 16,4 pct. under stressscenariet.

Og der er ifølge begge banker tale om et stressscenarie, der omfatter et endog meget hårdt økonomisk tilbageslag.

- Den europæiske stress-test for 2023 tager udgangspunkt i et meget hårdt makroøkonomisk scenarie, som endda er værre, end det vi så under finanskrisen, og ledelsesmæssige tiltag for at imødegå effekten af det givne scenarie er ikke tilladt.

- Desuden ses der bort fra, at bankens rentabilitet er forbedret betydeligt siden udgangen af 2022. I denne meget usandsynlige situation ville vi være nødt til at gøre brug af en del af vores kombinerede kapitalbuffere, hvilket også netop er formålet med disse buffere, siger Stephan Engels, finansdirektør i Danske Bank, og forsætter:

- Vi opfylder fortsat Finanstilsynets krav og er fortsat en af mest velkapitaliserede banker i Europa. Denne stress-test med det meget hårde scenarie giver ikke anledning til at ændre på vores kapital eller udbyttepolitik.

NORDEAS KERNEKAPITAL VIL FALDE TIL 340 BASISPOINT

For Nordea viser stresstesten, at bankens kernekapital, CET1, vil falde med 340 basispoint.

- Stresstesten ventes ikke at resultere i ændringer i vores risikohåndtering, eller kapitalstrategi, skriver Nordea i en meddelelse.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯