USA/T-bond: Renterne fortsatte en spids op trods bløde prisdata

Udgivet den 12-04-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsrenter steg igen torsdag, selv om nøgletal over producentpriserne i marts viste lidt mindre stigninger end ventet.

Dermed blev der bygget videre på det store hop, som blev resultatet onsdag, da de officielle inflationstal for samme måned viste sig højere end ventet og fik skudt investorernes forventninger til den første rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, lidt længere ud i fremtiden.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond steg torsdag med 5 basispoint til 4,59 pct. oven på hoppet på hele 18 basispoint onsdag.

Fredag morgen handles det tiårige statspapir med en rente på 4,57 pct. på markedet i Tokyo. Det er samme niveau, som da det danske marked lukkede torsdag.

Den toårige rente faldt omvendt med et enkelt basispoint til 4,96 pct. Fredag morgen er renten faldet 2 basispoint til 4,94 pct.

Producentpriserne i USA steg i marts med 0,2 pct. sammenlignet med februar, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en stigning på 0,3 pct.

For kerneproducentpriserne var månedsstigningen også 0,2 pct. - helt som ventet af økonomerne.

På årsbasis steg priserne med 2,1 pct., mens kernepriserne gik frem med 2,4 pct. Det var mindre end ventet for de samlede priser, men en større stigning i kernepriserne, end økonomerne havde sigtet efter.

Den ugentlige statistik over nytilmeldte ledige viste samtidig 211.000 nye ledige i sidste uge - lidt færre end ventet blandt økonomerne, som havde sigtet efter 215.000.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯  indblik❯