Aktier/middag: Dyr regnskabstung dag for Bavarian og NKT

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 11:39  |  
Arkiv: Foto

På endnu en taltravl aktiedag falder en nedtur til Bavarian Nordic i bunden af C25-indekset efter skuffende regnskab i øjnene. Og det sammen gælder tilbagegangen til NKT efter positiv udvikling i driftsindtjeningen men lidt skuffende omsætning.

I eliteindekset deler de to regnskabsaktuelle aktier negativ skæbne med ti andre selskaber, men med de tungeste af selskaberne placeret i indekset øverste halvdel præsterer C25 ved middagstid onsdag en fremgang på 0,4 pct. til 1931,17.

Det sker i et marked, som ifølge Mads Zink, chefaktiehandler i Danske Bank, forholder sig lidt tilbageholdende frem mod den lange Kristi himmelfarts-weekend.

- Det positive momentum i aktiemarkedet har bidt sig lidt fast. Aktier er blevet ret populære igen efter en periode med geopolitiske uro. Fokus er tilbage på regnskaberne, og inflationen trykker ikke så meget mere, mener Mads Zink

BAVARIAN TILBAGE I UNDERSKUD

Nederst i C25-indekset taber Bavarian Nordic 3,6 pct. til 156,65 kr. efter fremlæggelse af et regnskab som igen efterlader medicinalselskabet med et skuffende underskud på 114,5 mio. kr. Baggrunden er ifølge regnskabet en kombination af sæsonudsving for rejsevacciner samt timingen af ordre på selskabets koppevaccine, Jynneos, der sidste år sikrede et rekordoverskud.

Men det amerikanske finanshus Citi bemærke, at forventningerne til hele året er fastholdt, og at selskabet allerede har bekræftet ordrer for både 2024 og 2025.

NKT I SVINGNINGER

Regnskabet fra NKT for første kvartal overraskede på de fleste poster til den positive side - bortset fra omsætningen på 534 mio. mod estimerede 540 mio. kr. blandt analytikerne. Det operationelle driftsresultat (EBITDA) blev til gengæld 75 mio. euro mod ventet 72,5 mio. euro.

Der har været høj markedsaktivitet på kabelmarkedet i starten af 2024, og fremadrettet ser det også lovende ud for markedet, siger kabelkoncernens topchef Claes Westerlind til MarketWire.

Aktin har over formiddagen svingen mellem moderate plusser og minusser, men falder ved middagstid 1,0 pct. til 565,50 kr.

- EBITDA var bedre end ventet, men aktien har også udviklet sig meget godt det sidste halve års tid, kommenterer Mads Zink.

Også GN er på taberholdet med et fald på 0,5 pct. til 201,10 kr. Jyske Bank har sænket sin anbefaling for aktien til "hold" fra "køb" med afsæt i den den seneste tids kursstigninger på over 80 pct.

BRYGGERIER I TOPPEN

De positive takter slås i toppen af C25 af bryggeriaktierne Carlsberg med et plus på 3,0 pct. til 963,60 kr. og Royal Unibrew, som stiger 2,1 pct. til 544 kr. Mads Zink påpeger, at aktier i føde- og drikkevarer ligger i toppen af det europæiske aktiemarked onsdag på sektorniveau.

Fra morgenstunden er der kommet regnskab fra bryggerigiganten AB Inbev, der er en stor konkurrent til Carlsberg, der kom bedre end ventet ud af første kvartal. Både indtjeningen og omsætningen var bedre end ventet.

Med i toppen er også Demant med et plus på 2,1 pct. til 327,20 kr.

Indekstunge Novo Nordisk stiger 0,9 pct. til 890,90 kr. Selskabet er på trapperne med data fra et fase 3-studie med blødermidlet Mim8, der er baseret på teknologi fra Genmab, skriver Børsen.

TÆT TALTRAFIK PÅ SIDELINJEN

Blandt sidepapirerne har der over formiddagen været tæt trafik af kvartalsregnskaber, hvor i blandt DFDS skiller sig ud med en negativ udvikling.

Linjerederiets omsætning steg ellers pænt, men lønsomheden kunne ikke helt følge trop, så driftsresultatet skuffede, og bundlinjen endte med et underskud på 48 mio. kr. mod konsensus om et overskud på lige knap 89 mio. kr.

Aktien falder 3,6 kr. til 221,70 pct.

Anderledes positiv er udviklingen for shippingkollegaen Torm, der vinder 3,3 pct. til 249,40 kr. Trods begyndende normalisering af fragtraterne, oplevede tankrederiet et solidt marked i første kvartal, hvor den geopolitiske uro fortsat bidrog positivt. Samtidig har rederiet også løftet bunden af sine forventninger og venter nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger på 800-1050 mio. dollar mod tidligere ventet 700-1050 mio. dollar i 2024.

Formiddagen udvikler sig også positivt for Columbus, som går 2,5 pct. frem til 10,15 kr. It-selskabet har fået en god start på 2024 drevet af en stærk vækst i cloud ERP-forretningen. Omsætningen er steget 14 pct. rapporteret og 11 pct. organisk til 444 mio. kr.

Blandt onsdagens øvrige regnskabsaktuelle selskaber ses også Bioporto, som stiger 14,4 pct. til 1,67 kr. efter omsætningsstigning på 18 pct. til 9,5 mio., samt Skjern Bank, som løftes 3,5 pct. til 208 kr. efter rapportering af solid vækst i nettorente- og gebyrindtægter samt positive kursreguleringer, som har drevet en fremgang på 22 pct. i resultatet før skat.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯