Aktier/middag: ISS er sorteper blandt dagens regnskabsaktuelle C25-trekløver

Udgivet den 10-08-2023  |  kl. 11:52  |  
Arkiv: Foto

Der er nedadrettede mundvige for aktionærerne i torsdagens regnskabsaktuelle C25-trekløver, hvor ISS får den hårdeste behandling, da en skuffende margin tager opmærksomheden fra en opjustering af vækstprognosen.

- Vi sidder og venter på inflationstallene fra USA. De bliver toneangivende for dagen, siger investeringsstrateg Oskar Barner Bernhardtsenfra Saxo Bank til MarketWire.

Den amerikanske forbrugerprisopgørelse lander torsdag klokken 14.30, hvor der for juli ventes en månedsvis stigning på 0,2 pct. og det samme ventes for kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevarer og energi.

- De forventninger, jeg ser, er meget snævert fordelt i forhold til hvad jeg har set før. Alle ligger lige omkring 0,2 pct. Jeg er lidt spændt på, om energipriserne kan give en overraskelse i juli, da det er i løbet af juli, at de er steget, siger investeringsstrategen og henviser til, at oliepriserne har ligget cirka 10 pct. højere i juli.

Stemningen er positiv i Europa med en stigning til Stoxx 600-indekset på 0,5 pct., hvor it- og luksusvareselskaberne er godt kørende.

Herhjemme er tab til regnskabsaktuelle Novo og Ørsted med til at presse C25-indekset, der ligger med et fald på 0,7 pct. i 1797,14.

ISS RAMMES AF MASSIVE NEDSKRIVNINGER

ISS dykker med 9,2 pct. til 129,40 kr. efter sit regnskab, der ellers indeholdt en opjustering af vækstforventningerne.

Regnskabet sent onsdag kom sammen med meldingen om et frasalg af den franske forretning, der koster en nedskrivning på samlet set 1257 mio. kr.

Den organiske vækst landede på 10,4 pct. i andet kvartal alene, hvilket var klart over konsensus om 8,4 pct., og ISS har på den baggrund løftet forventningerne til den organiske vækst for hele året til 7-9 pct. fra tidligere 6-8 pct.

Til gengæld formåede driftsresultatet før særlige poster med 1250 mio. kr. ikke at leve op til konsensus om 1404 mio. kr.

Saxo Banks investeringsstrateg fremhæver de skuffende marginer hos servicekæmpen samt at meget af den organiske vækst på 10,4 pct. er drevet af prisstigninger.

Han vurderer, at det kan give bekymringer, hvis økonomien begynder at halte og kunderne ikke er villige til at betale mere samtidig med et fortsat stramt arbejdsmarked.

NOVO KAN IKKE FØLGE MED KONSENSUS TRODS MASSIV VÆKST

Novo Nordisks regnskab kan overskriftsmæssigt ikke følge med tirsdagens annoncering af forsøgsdata med Wegovy, der øgede markedsværdien med svimlende 424,8 mia. kr. på dagen efter en stigning på 17,3 pct.

I den sammenhæng er torsdagens fald på 1,6 pct. til 1243 kr. et lille blip og ifølge Saxo Banks investeringsstrateg fair nok, da der er mindre skuffelser i salget af de modne produkter, mens Ozempic og Wegovy fortsætter sejrsgangen.

Salget af de to GLP-1-analoger har været med til at drive en massiv vækst på 36 pct. i lokal valuta for salget og 37 pct. for driftsresultatet, og for hele 2023 opjusterer Novo forventningerne til en salgsvækst på 27-33 pct. mod hidtil 24-30 pct. og en vækst i driftsresultatet på 31-37 pct. mod hidtil ventet 28-34 pct.

Opjusteringen var dog allerede ventet af mange analytikere, og hos analysehuset Intro Health pointeres det, at dagens melding ikke har givet anledning til at ændre på estimaterne.

ØRSTED SKUFFER EN SMULE

Ørsteds regnskab viser en svagere end ventet driftsindtjening, hvor der blandt andet henvises til svagere vindhastigheder.

Det er ifølge Citigroup sammen med en større end ventet nettogæld med til sende aktien ned med 1,4 pct. til 566,60 kr.

- Udsigterne for havvindsektoren fortsætter med at være udfordret med fortsat pres på afkastet fra heftig konkurrence, stigende inputomkostninger og højere renter, skriver Citigroup ifølge Bloomberg News.

Blandt C25-selskaberne er der også pres på Vestas, der taber 4,8 pct. til 167,12 kr. efter flere sænkede kursmål i kølvandet af onsdagens regnskab.

Rederiet Norden havde ikke overraskende pæn tilbagegang i sit andet kvartal, når man sammenligner med samme periode af rekordåret 2022.

Men alligevel er der så meget gang i butikken, at bunden af forventningsspændet til årets resultat er blevet løftet, hvilket bliver godt modtaget på børsen, hvor aktien sendes op med 2,6 pct. til 347,40 kr.

Blandt sidepapirerne ligger Boozt med et fald på 8,6 pct. til 67,75 kr., efter at Danske Bank har sænket sin anbefaling for aktien i onlinehandelsplatformen til "sælg" fra "hold", idet der henvises til indikationer på fald i trafikken og fortsat høj priskonkurrence i starten af andet halvår.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯