Aktier/tendens: Fald i vente fra ugens start - fokus på Novonesis efter indledt dækning

Udgivet den 26-02-2024  |  kl. 07:45  |  

Det danske aktiemarked ventes mandag at starte ugen lettere negativt efter fald i både de amerikanske og europæiske aktiefutures.

En række analyseændringer kan komme til at præge flere af de danske fondskoder - herunder måske Novonesis, som har fået indledt analysedækning hos Danske Bank med en købsanbefaling.

Den tyske DAX-future ligger mandag morgen 0,2 pct. lavere, og futures for de tre ledende amerikanske indeks falder tilsvarende.

De amerikanske aktier har den senere tid dog sat rekord på rekord - senest fredag, hvor det brede S&P 500-indeks steg marginalt til 5088,80 og dermed nåede årets 13. rekord.

RISIKO FOR GEVINSTHJEMTAGNING

Der har været fuld damp på de globale aktiemarkeder i februar, og spørgsmålet er ifølge Nordea, om den gode stemning kan fastholdes de sidste handelsdage i måneden.

- Der er altid en vis risiko for, at aktiemarkederne kan blive ramt af gevinsthjemtagning frem mod ultimo efter store kursstigninger tidligere på måneden, men så længe markederne ikke bliver ramt af bekymrende nyheder, burde et tilbagefald blive begrænset, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Herhjemme faldt C25-indekset fredag 0,3 pct. til 1895,04, men det er i år dog foreløbigt steget med 4,1 pct., mens det amerikanske S&P 500-indeks til sammenligning er steget 6,7 pct.

Novonesis, der er resultatet af fusionen mellem Novozymes og Chr. Hansen, har fået indledt dækningen hos Danske Bank med anbefalingen "køb" og et kursmål på 460 kr.

Det fremgår af et notat fra banken.

Fredag steg aktien i Novonesis, der stadig handles under navnet Novozymes på børsen i København, med 0,5 pct. til 387,80 kr.

Vaccineselskabet Bavarian får også opmærksomhed mandag, da selskabet holder kapitalmarkedsdag i København og i den forbindelse vil fortælle om planerne fremadrettet.

Aktien steg fredag 0,9 pct. til 175,40 kr.

ENIGHED OM BESTYRELSESSAMMENSÆTNING I PENNEO

Armlægningen mellem store dele af den siddende bestyrelse i Penneo og de to stiftende aktionærer André Clement og Jakob Neua Nørgaard er endt i et kompromis og med et farvel til Christian Sagild som bestyrelsesformand.

Penneo har herefter fredag aften aflyst en ekstraordinær generalforsamling, som skulle være løbet af stablen den 29. februar.

Kompromiset kommer, efter at en gruppe aktionærer, der tæller Viking Venture, ATP, institutionelle og private investorer samt de to stiftere André Clement og Jakob Neua Nørgaard, er nået frem til et nyt bestyrelseshold, der nyder bred opbakning blandt aktionærerne.

Penneo faldt fredag 0,2 pct. til 8,28 kr.

Finanshuset Carnegie har løftet kursmålene for aktierne i Unibrew, TCM og Aarsleff, fremgår det af Bloomberg News.

Unibrews kursmål er hævet til 675 kr. fra 572 kr., og anbefalingen er uændret "køb" af aktien, som fredag faldt 0,2 pct. til 468,10 kr.

Kursmålet for TCM er hævet 10 kr. til 53 kr., mens anbefalingen "hold" er gentaget. TCM faldt fredag 0,8 pct. til 48,50 kr.

HÆVET KURSMÅL TIL AARSLEFF

Carnegie anbefaler fortsat "køb" af aktien i Aarsleff, men nu med et kursmål på 465 kr. mod tidligere 435 kr. Fredag steg Aarsleff-aktien 0,3 pct. til 319,50 kr.

Der er også analysenyt om FLS, som har fået sænket kursmålet hos den franske storbank Société Générale til 380 kr. fra 400 kr. Anbefalingen er uændret "køb", fremgår det af Bloomberg.

FLS steg fredag 0,1 pct. til 318,80 kr.

Der kommer mandag regnskab fra Fynske Bank for 2023. Banken har allerede offentliggjort et foreløbigt resultat før skat for 2023 på omkring 202 mio. kr. I 2024 venter banken et overskud før skat i intervallet 140-170 mio. kr.

Der kommer også regnskab for første kvartal fra Luxor, som senest har meldt en forventning ud for regnskabsåret 2023/24 om en basisindtjening i niveauet 37 mio. kr.

Fynske Bank endte fredag uændret i 155 kr. Luxor steg 5 pct. til 630 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯