Bendtsen styrker forbrugernes indsigt i penge og pension

Udgivet den 12-10-2006  |  kl. 16:00  |  

Et nyt Penge- og Pensionspanel skal sikre forbrugerne bedst muligt kendskab til deres finansielle forhold.

Mange forbrugere finder det uoverskueligt at engagere sig i deres penge- og pensionsforhold. Det kan være kompliceret at navigere som forbruger på penge- og pensionsmarkedet på trods af ofte overvældende mængder af informationsmateriale.

- Der er behov for nye veje. Jeg opretter derfor et nyt Penge- og Pensionspanel, som skal hjælpe forbrugerne til større indsigt i og bedre information om deres personlige økonomi. Panelet skal tage udgangspunkt i forbrugernes forudsætninger og behov for viden. Hvor mange ved f.eks., at det kan koste mellem 200 kr. og 2.000 kr. at få et forbrugslån på 5.000 kr.? Det er en god idé at teste også finansielle produkter, ligesom vi har en lang tradition for at teste alt fra vaskemaskiner til TV-apparater, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).

- Jeg forestiller mig både information og test af finansielle produkter samt mere dybdegående analyser, fortsætter Bendt Bendtsen. Panelet skal forsyne os med forslag på såvel kort som langt sigt. Jeg lægger op til en grundig dialog med alle parter om panelets arbejdsopgaver, sammensætning og mål. Det er afgørende for mig, at der er bred opbakning, siger Bendt Bendtsen.

De konkrete arbejdsopgaver for panelet bliver:

Udarbejde objektiv forbrugerinformation
Iværksætte analyser af det finansielle område, som kan give forbrugerne bedre forudsætninger for at træffe bevidste valg
Iværksætte og offentliggøre test af finansielle ydelser

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen fremsætter det endelige lovforslag om panelet til marts.

Udgivet af: NPinvestordk