Coloplast/Sydbank: Valutamodvind bag skuffelse trods omkostningsforbedringer

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 09:08  |  
Coloplast

Coloplast var i andet kvartal presset på valutasiden, og selv om medicoselskabet viste bedring på omkostningssiden, var de rapporterede resultater svagere end ventet i markedet.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, over for MarketWire.

Coloplast havde i andet kvartal en omsætning på 6586 mio. kr., hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv havde regnet med 6693 mio. kr.

Skuffelsen sker som følge af negative valutaeffekter.

- Negativ valutaeffekt slår igennem i hele regnskabet og bidrager til den lidt svagere indtjening end ventet i kvartalet, og det er egentlig til trods for, at bruttomarginen lander på 68 pct., siger senioranalytikeren og tilføjer, at der er tale om en bedre og større fremgang på omkostningsområdet end ventet.

Indtjeningen landede i kvartalet på 1791 mio. kr. før særlige poster mod ventet 1840 mio. kr.

Den organiske vækst var i andet kvartal 8 pct. mod ventet 7,6 pct. Her peger senioranalytikeren på bidrag fra divisionerne Avanceret Sårpleje og Kontinens, mens Stomi og Urologi omvendt skuffer.

Foruden fokus på nylanceringer som katetret Luja til kvinder og notifikationssystemet Heylo til stomipatienter vurderes det, at markedet ved telekonferencen tirsdag vil have fokus på udkastet til den nye dækningspolitik for sårplejeprodukter i USA.

Coloplast nedjusterer i regnskabet forventningerne til salgsvæksten i kr. som følge af den negative valutaeffekt til 10-11 pct. fra 11 pct., mens Coloplasts øvrige forventninger fastholdes.

- Aktien er steget pænt i år indtil videre. Efter min vurdering afspejler værdiansættelsen af Coloplast også, at man skal levere varen, siger Søren Løntoft Hansen.

Coloplast falder efter en forlænget åbningsauktion med 7,5 pct. til 907 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯