Dansk Industris cheføkonom ser sprækker i det kinesiske væksteventyr

Udgivet den 18-10-2023  |  kl. 07:38  |  

Den kinesiske økonomi voksede hurtigere end antaget i tredje kvartal. Men på trods af, at væksten overraskede positivt, så er der "sprækker i det kinesiske væksteventyr", påpeger Allen Sørensen, der er cheføkonom i Danske Industri, DI.

Ifølge de officielle vækstdata offentliggjort af National Bureau of Statistics i Beijing onsdag morgen er der nemlig tale om vækstnedgang i forhold til andet kvartal.

Det kinesiske bruttonationalprodukt - BNP - voksede på årsbasis 4,9 pct. i tredje kvartal. I andet kvartal var væksten på 6,3 pct.

Væksten er høj efter en europæisk målestok, men kineserne er vant til et markant højere tempo, end det vi ser nu, bemærker cheføkonomen.

- Bortset fra under årene med skrappe coronarestriktioner, så har væksten i Kina ikke været så lav siden 1990, siger Allan Sørensen.

- Væksten i 3. kvartal var lidt højere end ventet, men ikke nok til at trække årsvæksten op over 5 pct. Den store genåbning efter corona har ikke været helt så stærk som håbet på, siger DI's cheføkonom.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  macro❯  Kina❯