Den kinesiske ejendomsgigant Evergrande beordret i likvidation af domstol i Hongkong

Udgivet den 29-01-2024  |  kl. 06:35  |  

En domstol i Hongkong har mandag beordret likvidationen af ejendomsgiganten China Evergrande Group. Det er endnu et tegn på Kinas smuldrende finansielle markeder, hvor Beijing kæmper for at begrænse en dybere krise.

Det skriver flere medier.

Beslutningen om at likvidere China Evergrande Group, der er verdens mest forgældede udvikler med mere end 300 mia. dollar samlede forpligtelser, blev truffet af Hong Kong High Court, der vurderede, at Evergrande ikke har været i stand til at tilbyde en konkret omstruktureringsplan trods måneders forsinkelser.

Den endelige begrundelse for likvidationen kommer senere mandag.

China Evergrande der råder over aktiver for 240 mia. dollar, sendte den problemramte kinesiske ejendomssektor i torvene, da koncernen misligholdt sin gæld i 2021, og likvidationskendelsen vil sandsynligvis sende yderligere rystelser gennem de allerede skrøbelige kinesiske kapital- og ejendomsmarkeder.

Beijing kæmper med en vigende økonomi, et ejendomsmarked i store problemer og et aktiemarked, der er tæt på det laveste niveau i fem år, og ethvert slag mod markederne kan underminere politikernes bestræbelser på at få gang i væksten.

Evergrandes aktier faldt knap 21 pct. mandag inden kendelsen satte en stopper for handlen på børsen i Hongkong. Også handlen med de børsnoterede datterselskaber China Evergrande New Energy Vehicle Group og Evergrande Property Services blev stoppet efter kendelsen.

Evergrande ansøgte om endnu en udsættelse tidligere mandag på baggrund af "fremskridt" med det daværende omstruktureringsforslag, hvor ejendomsudvikleren ønskede at kreditorerne vekslede deres gæld til aktier, som selskabet ejer i koncernens to Hongkong-enheder.

Likvidationsprocessen kan vise sig at blive kompliceret med potentielle politiske overvejelser grundet de mange involverede myndigheder, og det kan tage måneder eller år for offshore-likvidatoren, der udpeges af kreditorerne, til at overtage kontrollen over datterselskaber på tværs af det kinesiske fastland, der er en anden jurisdiktion end Hongkong.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯