Europa/aktier: Britisk ejendomsportal til tops i europæisk indeks mens BASF dykker

Udgivet den 27-11-2023  |  kl. 12:26  |  

Der er mindre bevægelser i negativ retning på det europæiske aktiemarked mandag, hvor britiske Rightmove er blandt undtagelserne og sendes op med 5,8 pct.

Det sker efter, at ejendomsportalen har opjusteret sine forventninger til året på trods af usikkerhed om boligmarkedet i Storbritannien.

Aktien ligger midt på dagen som den mest stigende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet falder 0,1 pct.

- Vi har små bevægelser på indeksniveau, og det gælder også i Europa, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

I Storbritannien falder FTSE 100-indekset med 0,2 pct., og det samme gør det tyske DAX-indeks. Det franske CAC 40-indeks handler fladt.

Rightmove i toppen ser efter sin opjustering en driftsmargin på 73 pct. mod 71,8 pct., som analytikerne havde forventet, skriver Bloomberg.

Selskabet forventer også, at den gennemsnitlige indtjening per annonce vil ligge i niveauet 112-116 britiske pund fra tidligere 103-105 pund.

- En opjusteret indtjening per annonce vil være betryggende for investorerne. Især når det britiske ejendomsmarked er så svagt, siger Wassachon Udomsilpa, der er analytiker i RBC, ifølge Bloomberg News.

I bunden falder kemigiganten BASF med 3,4 pct. efter at Morgan Stanley har nedgraderet anbefalingen for aktien til "undervægt" fra "ligevægt". Det sker på usikkerhed om omkostningerne.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯