Fredagens aviser med DFDS, SAS og TDC

Udgivet den 21-08-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

TOPCHEFER VED DE LEVER PÅ LÅNT TID

Tålmodigheden med toppen af dansk erhvervsliv er væk. Halvdelen af C20-cheferne er udskiftet inden for to år. Ifølge Carsten Dilling, der forlod topposten i TDC sidste uge, er friske øjne godt for forretningen. Det er også derfor, lønnen er høj. (Forside, side 6-7)

DFDS FORKÆLER AKTIONÆRER MED EKSTRA PENGE

DFDS vil efter et overraskende godt resultat sende flere penge tilbage til aktionærerne, lyder det fra koncernchef. Blandt andet indføres halvårlige udbytter allerede fra i år. (Side 8)

ALM BRAND OPJUSTERER – OG DELER UD

De store banktab er ovre for Alm. Brand. Koncernens kriseramte bankforretning har ikke har haft overskud siden 2007, men nu åbner forsikringskoncernen for at betale lidt at de 667 mio. kr. i overskydende kapital tilbage til ejerne. (Side 9)

STÆRKT MOLS-LINIEN REGNSKAB ØGER INVESTORSPLID

En vellykket turnaround giver sorte tal i rederiets regnskab. Det giver dog ny ammunition til begge parter i den verserende budkrig om færgeselskabet. De nye tal bekræfter jo, hvor god en virksomhed Mols-Linien er. (Side 12)

MÆRSK SÆLGER FIRMA TIL VIKING

Esbjerg-virksomheden Viking Life-Saving Equipment har købt opstartsfirmaet Nadiro, der ejes i et joint venture mellem A.P. Møller-Mærsk og SH Group. Nadiro har udviklet en udløsermekanisme til redningsbåde. (Side 16)

NYKREDIT VIL HOLDE PRISERNE EFTER STÆRKT REGNSKAB

Et kanonstærkt regnskab fra finanskæmpen Nykredit fjerner presset på ledelsen for at hæve priserne. Til gengæld skal de være færre. (Side 17)

MOBILEPAY HAR SIGTE MOD OVERRASKENDE OVERSKUD

Danske Banks succesprodukt Mobilepay forvandler underskud til overskud sidst på året. Det sker kun to og et halvt år efter lanceringen i maj 2013, hvilket er overraskende hurtigt ifølge ekspert. (Side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

SAS' EUROBONUS RUNDER FIRE MILLIONER MEDLEMMER

SAS runder nu fire millioner medlemmer i bonusklubben Eurobonus, der sigter efter en million flere i løbet af få år. Men på længere sigt er ambitionen, at Eurobonus efter australsk forbillede skal være den samlende bonusklub for alle i Skandinavien. (Forside, side 12-13)

ALM. BRAND HÆVER FORVENTNINGERNE

Med 306 mio. kr. på kistebunden efter første halvår af 2015 er Alm. Brand-koncernen kommet fornuftigt i mål med en egenkapitalforrentning på 12 pct. Indtjeningen var dog næsten dobbelt høj i årets første kvartal, mens der i de følgende tre måneder kun er røget godt 100 mio. kr. ned i kassen. Og den udvikling er Alm. Brand-koncernen ikke helt tilfreds med. (Side 10)

NYKREDIT-CHEF ØNSKER MERE GANG I UDLÅNENE

Koncernchef Michael Rasmussen glæder sig over markant fremgang i Nykredit-koncernen i årets første halvdel. Han har kun ét ønske mere - mere gang i udlånene. Koncernen fortsætter i øvrigt med at slanke sig og sætte endnu højere mål for de kommende par år. (Side 14)

DANSK DATAGIGANT VIL KLEMME TDC

Global Connect, der sørger for, at en stor del af den danske datatrafik fragtes rundt i landet, er med overtagelse af fibernettet på Bornholm for første gang rykket ind på privatområdet. Erfaringer fra solskinsøen skal bruges i resten af landet, hvor konkurrenten TDC skal klemmes. (Side 16-17)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

RIVEGILDE OM THULE-KONTRAKT

Danske virksomheder har kastet sig ud i et voldsomt slagsmål om den guldrandede milliardkontrakt på Thule-basen. Blandt andet her Per Aarlseff protesteret over, at den amerikanske regering vil tildele en midlertidig kontrakt på driften af Thule-basen til Greenland Contractors. (Forside, side 6-7)

MOLS-LINIEN SEJLEDE PÆNT OVERSKUD I HAVN

Rederiet Mols-Linien har vendt underskud til overskud og fastholder forventningerne til 2015. Bestyrelsesformand i Mols-Linien, Frantz Palludan, er tilfreds med udviklingen. (Side 5)

ALM. BRAND VENTER PRES PÅ INDTJENINGEN

Skadesforsikring er stadig meget lønsom. Men der er pres på toplinjen, som forplanter sig i resten af regnskaberne. Alligevel opjusteres forventningerne med 100 mio. kr. (Side 5)

SVINDELSAG SLÅR SKÅR I GN’S TURNAROUND

Regnskabssvindelen i amerikanske Beltone rejser tvivl om, hvorvidt strømliningen af GN-koncernen er så succesfuld som antaget, lyder det fra ekspert og analytiker. Den fyrede finanschef i Beltone er rystet over beskyldningerne om regnskabssvindel. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯