Japan: Centralbank intervenerede for 3000 mia. yen

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 06:34  |  

Den japanske centralbanks intervention på valutamarkedet torsdag i sidste uge løb op i omkring 3000 mia. yen, svarende til knap 21 mia. dollar. Det gør den til landets største enkeltdagsintervention nogensinde, ifølge data fra Bank of Japan tirsdag.

Bank of Japan og den japanske regering greb torsdag ind i valutamarkedet for første gang i 24 år for at købe yen og sælge dollar, men da der er to dages afviklingstid på valutatransaktioner, og fredag var en national helligdag i Japan, er det først i dag, tirsdag, at effekten kan aflæses i centralbankens regnskaber.

Centralbankens ændringer for betalingsbalancens løbende poster viser, at saldoen falder med 3600 mia. yen i kategorien "statslige fonde og andre", der er den kategori, der afspejler valutaintervention.

Uden interventionen ville kategorien kun falde med op til 700 milliarder yen tirsdag, ifølge et skøn fra pengemarkedet. Det placerer interventionsbeløbet til et sted mellem 2900 mia. yen og 3600 mia. yen.

Den hidtidige rekord for japansk intervention på valutamarkedet, blev sat 10. april 1998 hvor der blev købt yen for til 2620 mia. yen.

De officielle tal for torsdagens intervention bliver offentliggjort af det japanske finansministerium på et senere tidspunkt.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Japan❯