Jyske Bank: Stor ståhej for ingenting

Udgivet den 05-05-2004  |  kl. 12:34  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til valutamarkedet:

Endnu engang holdt Greenspan sine rentekort tæt ind til kroppen ved FOMC-mødet i går. Som forventet kasserede han ordet "tålmodig", men i stedet benyttede han vendingen "behersket tempo", med hensyn til hvornår den amerikanske centralbank rent faktisk vil hæve renterne igen. Nu hvor FOMC-mødet er overstået, ser markedsdeltagerne frem til jobrapporten på fredag. Jobtallet vil sandsynligvis betyde knald eller fald for EUR/USD’s skæbne for et stykke tid.

Gårdsdagens EUR/USD-bevægelser var faktisk noget overraskende. Det er usædvanligt, at krydset bevæger sig så meget opad før sådan en vigtig begivenhed i markedet, og ikke mindst er det usædvanligt, at det ikke lykkedes for krydset at falde lidt før den egentlige offentliggørelse. For os er det et klart tegn på, at de fleste markedsdeltagere for tiden brænder inde med USD. Tilsyneladende placeres der stadig store stop loss-ordrer i markedet. Der går rygter om, at der er blevet placeret store stop loss-ordrer lige over 121,50. Det er ikke så mærkeligt, at EUR/USD ikke har været i stand til at bryde igennem niveauet omkring 121,45-55 - endnu. 122-niveauet er også stadig et stærkt modstandsområde. Vi forventer dog stadig et gensyn med 124-niveauet.

EUR/SEK har levet et kedeligt liv på det seneste. Men tilsyneladende er det kedelige ved at få en ende igen. EUR/SEK er ved at bryde den øvre linje i en triangelformation omkring 915,10. Sådan er brud vil trække krydset mod først 922 og efterfølgende mod niveauet omkring 928-930. Derfor har vi etableret en ny netto 100% købt EUR/SEK-position med blikket rettet mod 930. Kun en daglig lukning under 910 – bunden af triangelformationen – vil få os til at reducere vores position med 50% igen.

Udgivet af: NPinvestordk