Københavns Lufthavne overtager drift af to bulgarske lufthavne

Udgivet den 08-04-2005  |  kl. 09:12  |  

Københavns Lufthavne er blevet udpeget som foretrukken koncessionshaver af lufthavnene i Varna og Bourgas, Bulgarien. Det fremgår af en børsmeddelelse fredag.

Overtagelsen sker i forbindelse med privatiseringen af lufthavnene i Varna og Bourgas og i den anledning er Københavns Lufthavne blevet valgt af den Bulgarske Stat.

Der er nu indledt forhandlinger mellem Københavns Lufthavne og det Bulgarske Trafikministerium med henblik på fastsættelsen af de endelige vilkår for en 35-årig koncessionsaftale. Den Bulgarske Stat og Københavns Lufthavne forventer at træffe en endelig aftale om vilkårene for koncessionsaftalen i slutningen af maj 2005.

Varna og Bourgas er henholdsvis Bulgariens tredje og fjerde største byer med henholdsvis 340.000 og 200.000 indbyggere. De to byer ligger ved den bulgarske sortehavskyst med ca. 120 km’s afstand fra hinanden. I 2004 havde lufthavnen i Varna 1,3 mio. passagerer og en vækst på 14 pct. og lufthavnen i Bourgas 1,4 mio. passagerer og en vækst på 30 pct.

Området er et af de hurtigst voksende turistområder i Europa. I forbindelse med privatisering af hoteldriften har udviklingen været præget af en kraftig udbygning og renovering af hotelkapaciteten. Flere store internationale hoteloperatører tilfører i øjeblikket betydelig ny kapacitet til området. Denne vækst forventes at fortsætte i de kommende år.

Udgivet af: NPinvestordk