Mandagens internationale avisuddrag med cyberangreb, Merkel og Spotify

Udgivet den 15-05-2017  |  kl. 08:11  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

MICROSOFT KOMMER MED PLASTER PÅ SÅR FRA CYBERANGREB

Microsoft har gjort noget usædvanligt ved at komme med en rettelse til de versioner af Windows, som virksomheden tidligere har "pensioneret". Dette gøres for at stoppe den globale spredning af malware, som ramte Storbritanniens National Health Service fredag. (MICROSOFT ISSUES WANNACRY CYBER ATTACK PATCH)

PORTUGAL VENDER MODGANG MED EUROVISION-SEJR, TRO OG FODBOLD

Tro, fodbold og den første sejr i Det Europæiske Melodi Grand Prix efter 53 års forsøg har løftet stemningen i Portugal i voldsom grad. Landet har ellers været hårdt ramt af rekordhøj ledighed, høj udvandring og øget fattigdom i kølvandet på eurozonens gældskrise. (PORTUGAL BUOYED BY EUROVISION WIN, FAITH AND FOOTBALL)

SINGAPORE FRIGØR JORD TIL HØJTEKNOLOGISK BRUG

Singapore, en af de mest urbaniserede nationer i verden, rydder til landbrug for første gang i årtier. Dette sker fordi, at landmænd skal udvikle højteknologiske måder at forbedre østatens fødevaresikkerhed. Omkring 60 hektar jord vil blive frigivet til landbrug fra august. (SINGAPORE FREES UP LAND FOR HIGH-TECH FARMING)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

CYBERANGREB VIL SANDSYNLIGVIS FORTSÆTTE MED AT VOKSE

Sikkerhedseksperter advarer om, at det cyberangreb, som blev spredt over hele verden i løbet af weekenden, sandsynligvis vil fortsætte med at vokse, når medarbejdere rundt om i verden vender tilbage til deres arbejdspladser. Cyberangrebet har ramt virksomheder, hospitaler og statslige organer i mindst 150 lande. (CYBERATTACK LIKELY TO KEEP SPREADING)

TRUMP-REGERINGEN PRESSER PÅ FOR AT FINDE FBI-CHEF

Trump-regeringen presser på for hurtigt at vælge den næste chef for FBI, men kongressens demokrater truer med at tilbageholde støtte til enhver kandidat, medmindre en uafhængig efterforsker undersøger mulige forbindelser mellem kandidaten og Rusland. Trump fyrede forrige uge den daværende FBI-chef James Comey. (TRUMP ADMINISTRATION RACES TO FILL FBI JOB AMID DEMOCRATS' RESISTANCE)

APPLES NYE HOVEDKVARTER ER ET SYMBOL PÅ TEKNOLOGIBRANCHENS BOOM

Apples medarbejdere begyndte i sidste måned at teste virksomhedens seneste innovation: Apple Park, som er et af historiens dyreste virksomhedskontorer. Apple Park rummer 2,8 mio. kvadratmeter i den store, cirkulære bygning, som ligner et rumskib og er placeret i Cupertino i Californien. Ligeledes har Facebook og Alphabet hyret toparkitekter om Frak Gehry og Bjarke Ingels til virksomhedernes udbygninger. (APPLE'S NEW HEADQUARTERS IS A SIGN OF TECH'S BOOM, BRAVADO)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

NORDKOREA: MISSIL TESTET I WEEKENDEN "KAN BÆRE ATOMSPRÆNGHOVED"

Nordkorea hævder, at landet søndag har testet et missil for at kontrollere missilets evne til at bære "et stort, tungt atomsprænghoved". Testen blev overværet af landets leder Kim Jong-un, som beskyldte USA for at hundse med lande, som ikke har atomvåben. (NORTH KOREA: MISSILE TESTED OVER WEEKEND 'CAN CARRY NUCLEAR' WARHEAD)

INDISK TOGNETVÆRK LAVER HISTORIE VED AT ANSÆTTE TRANSKØNNEDE

Den sydindiske by Kochi vil forsøge at gøre op med fordomme og integrere transkønnede i det indiske samfund. Dette gøres ved at ansætte 23 transkønnede medlemmer af hijra-samfundet, som vil begynde at arbejde med billetsalg og rengøring i denne måned. (INDIAN TRAIN NETWORK MAKES HISTORY BY EMPLOYING TRANSGENDER WORKERS)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE):

BEKRÆFTET: SPOTIFY BLIVER BØRSNOTERET I NEW YORK

Musikgiganten Spotify bekræfter, at virksomheden bliver børsnoteret i New York. Selskabet vælger også en ukonventionel metode, når selskabet træder ind på børsen. Streamingtjenesten forventes at blive børsnoteret i løbet af fjerde kvartal 2017 eller første kvartal næste år. (BEKRÄFTAT: SPOTIFY NOTERAS I NEW YORK)

TREDJE SEJR I RAP TIL MERKEL

Søndagens valg i Tysklands største delstat, Nordrhein-Westfalen, indebar den tredje fremgang i træk for Angela Merkel. Tilslutningen til Kristendemokraterne, som Merkel står i spidsen for, steg fra 26,3 pct. for fem år siden til 33 pct. i søndagens afstemning. Delstaten med 18 mio. indbyggere er en vigtig stemningsmåler inden valget om cirka fire måneder. (TREDJE RAKA SEGERN FÖR ANGELA MERKEL)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

NORGE: MASTERCARD TIL MOBILEN

Mastercard tager kampen op med Vipps og Mobilepay. Kortbetalinger har for længst overhalet kontantbetalinger i Norge, men også de fysiske betalingskort får hårdere konkurrence af nye betalingsmåder med smartphones. Mastercard har i sidste uge lanceret sin Masterpass-løsning i Norge. Med Masterpass kan man betale i over 340.000 netbutikker i hele verden.(MASTERCARD VILL INN I MOBILEN DIN)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯