Nordea/CEO: Kreditkvaliteten er i bedring

Udgivet den 24-04-2013  |  kl. 07:20  |  

Nordea ser en bedring i kreditkvaliteten i Danmark og inden for shipping, som ventes at forsætte i resten af 2013. Det er den opløftende melding fra koncernchef Christian Clausen i en kommentar til regnskabet for første kvartal.

Nordea bogførte i første kvartal nedskrivninger på 199 mio. euro mod 244 mio. euro i fjerde kvartal sidste år. Det ordinære resultat steg med 1 mio. euro til 1060 mio. euro ligeledes fra fjerde kvartal. I første kvartal sidste år havde Nordea et ordinært resultat på 1037 mio. euro og bogførte nedskrivninger på udlån på 218 mio. euro.

- Jeg er meget glad for, at vi ti kvartaler i træk har holdt omkostningerne uændrede. Vores fokus på kapitaleffektivitet har medført, at kernekapitalprocenten eksklusive hybridkapital steg yderligere til 13,2 trods den negative effekt af de reviderede IAS 19-bestemmelser, fremhæver Christian Clausen om udviklingen.

Han ser samtidig resultater, når det kommer til bankens indtægter:

- Vores initiativer på indtægtssiden havde en positiv effekt, og det lykkedes os at mindske de negative følger af lave renter og et lavt aktivitetsniveau blandt erhvervskunder. Vi er overbevist om, at disse initiativer også fremover vil være en drivkraft for driftsindtægterne.

Nordeas samlede indtægter steg til 2558 mio. euro fra 2531 mio. euro i samme periode sidste år. I forhold til fjerde kvartal faldt indtægterne fra 2630 mio. euro.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk