Novo beder om mere svartid på Bernie Sanders' kritiske spørgsmål

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk har bedt om mere tid til at svare på spørgsmål fra det amerikanske Senats udvalg for sundhed, uddannelse, arbejdsmarked og pension, der har demokraten Bernie Sanders som formand.

Det skriver Bloomberg News.

Det danske medicinalselskab var ellers blevet bedt om at svare på spørgsmålene om prissætningen på diabetesmidlet Ozempic og fedmemidlet Wegovy fra senatsudvalget onsdag i denne uge.

Senator Bernie Sanders ønsker, at priserne på de to produkter sænkes, "så forbrugerne kan få det, og for at regeringerne ikke går konkurs", når det er den, der skal betale for behandlingerne, hed det tilbage i slutningen af april.

Senatet udbad sig derfor i et brev til topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, den danske medicinalkoncerns interne kommunikation i relation til prissætningen. Bernie Sanders spurgte desuden til, hvorfor Wegovy er markant dyrere end Ozempic, når det er samme molekyle, der indgår i begge midler, ligesom han vil vide, om Novo Nordisk er klar til "substantielt" at sænke priserne.

Bernie Sanders går i denne forbindelse ikke blot efter det danske selskab, men også den amerikanske konkurrent Eli Lilly, der med sine to midler Mounjaro og Zepbound, ligeledes til behandling af diabetes og fedme, dominerer markedet i USA sammen med Novo.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯