Novo nærmer sig data fra vigtigt studie i fedtlever

Udgivet den 07-03-2024  |  kl. 14:41  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk kan om alt går vel være på vej ind på endnu et stort marked med milliardsællerten Semaglutid, der indgår i vægttabsmidlet Wegovy og Ozempic mod type 2-diabetes.

Et fase 3-studie med Semaglutid til behandling af fedtlever, eller MASH, nærmer sig sin afslutning på første del - et 72 uger langt studie med 1200 patienter.

- Der kommer data i løbet af i år. Det kan give os mulighed for, at tilbyde Semaglutid som behandling af en lang række sygdomme, ikke kun diabetes, og svær overvægt, men også hjerte-kar-sygdom og leversygdom siger Martin Holst Lange, udviklingsdirektør i Novo Nordisk, torsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.

Tidligere i år har Novo således vist positive resultater fra et hjerte-kar-studie med Semaglutid, der viste, at midlet reducerede risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser i overvægtige med registreret hjerte-kar-sygdom.

De kommercielle perspektiver inden for fedtlever er umiddelbart store. I alt er der ifølge 22 mio. patienter at gå efter. Udfordringen er dog, at de er svære at diagnosticere.

- Så det vi har tænkt os i forhold til at kommercialisere markedet, handler om at skabe opmærksomhed, siger Camilla Sylvest, koncerndirektør med ansvar for Novos strategi, torsdag på selskabets kapitalmarkedsdag.

Hun peger desuden på, at der skal arbejdes på, at forbedre de diagnostiske test, der skal afsløre sygdommen.

- Så vi arbejder sammen med en række selskaber i ikke-eksklusive aftaler, for at sikre, at der sker en udvikling inden for testområdet, der er mindre invasive end en leverbiopsi, siger Camilla Sylvest.

For at diagnosticere skal man i dag foretage leverbiopsi, hvor der udtages et stykke væv fra leveren.

Herhjemme er også Zealand Pharma sammen med sin tyske partner Boehringer Ingelheim langt i udviklingen af lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH.

De to selskaber præsenterede i slutningen af februar, hvad de betegnede som "skelsættende resultater" i MASH fra et fase 2-studie.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Seneste nyheder