Onsdagens aktier: Novo og Ørsted i utakt efter regnskaber på grøn dag

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 17:04  |  
Arkiv: Foto

GN endte helt i top onsdag i det danske eliteindeks på nye spekulationer om helt eller delvist salg af selskabet. Novo og Ørsted gik hver sin vej på regnskaber, der også hver især viste forskellige takter.

Samlet steg C25 med 1,1 pct. til 1716,89 med plusser til 20 ud af eliteindeksets 25 aktier.

- Regnskabssæsonen er i fuld gang og vil være det de næste par uger. Derudover er der en del, der kører på makrosiden, der starter med rentemeddelelse fra Federal Reserve i aften, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, afslutter onsdag aften dansk tid sit rentemøde, hvor der er ventet et renteløft på 25 basispoint. Markedsdeltagernes opmærksomhed vil særligt være rettet mod retorikken fra forbundsbankens chef, Jerome Powell, når han efterfølgende uddyber meldingen.

NOVO SER TOCIFRET VÆKST OGSÅ I ÅR

Novo Nordisk overraskede positivt på både omsætning og bundlinje i fjerde kvartal ifølge regnskabet for perioden og hele 2022, som blev offentliggjort onsdag morgen. Det var blandt andet salget af Novos fedmemiddel Wegovy, der bidrog positivt til omsætningen.

Væksten ventes at fortsætte i 2023, hvor Novo ser en omsætningsvækst på 13-19 pct. i lokal valuta, hvor konsensus lød på 15,0 pct.

- Novo er ude med en fornuftig vækst i lokal valuta og med et imponerende regnskab. Samtidig er det stadig "early days" for Wegovy - så mon ikke prognosen er lidt konservativ. Jeg er helt sikker på, at der er flere plusser i vente, vurderer Mads Zink og hentyder til aktiekursen.

Aktien kunne ikke helt finde retningen onsdag, men endte med et minus på 0,1 pct. til 942,40 kr.

ØRSTED MED RØDE TAL PÅ BUNDLINJEN

Ørsted havde i fjerde kvartal røde tal på bundlinjen, efter at både havvind- og onshore-forretningen skuffede i de tre sidste måneder af 2022. Prognosen fra den 19. januar om et EBITDA-overskud på 20-23 mia. kr. eksklusive nye partnerskabsaftaler blev fastholdt i dagens regnskab,hvor også forventningerne til selskabets divisioner blev gentaget.

- Ørsted var allerede ude med headlights for to uger siden, så der var ingen store overraskelser her. Jeg synes, at dagens stigning er meget fair, lyder det fra Danske Banks chefhandler.

Aktien endte onsdag 1,7 pct. højere i 615 kr.

SANDSYNLIGT MED SALG AF GN, MENER NORDEA

Helt i toppen af eliteindekset lå GN dagen igennem på Nordea-spekulationer om muligheder for et salg af dele af eller hele GN i den nærmeste fremtid - noget markedet har diskuteret gennem længere tid.

- Det er de spekulationer, der kører igen. Og det er jo ikke første gang. Et salg og en afnotering er et tilbagevendende samtaleemne, siger Mads Zink.

Nordea skrev blandt andet i en analyse, at "sandsynligheden for, at GN bliver opkøbt inden for en overskuelig fremtid, er meget høj."

GN steg 4,9 pct. til 176 kr. kun overgået af Ambu, der hele dagen lå helt i front og endte med et plus på 5,5 pct. til 99,14 kr.

Ambu fik sent tirsdag og tidligt onsdag nyt fra de amerikanske konkurrenter på endoskopmarkedet - Stryker og Boston Scientific - der begge kunne fremvise et større salg af endoskoper end ventet.

- Det er meldingerne fra de amerikanske selskaber, et generelt positivt marked og positionering forud for regnskabet i næste uge, der sendte Ambu op i dag, siger Mads Zink.

GENMAB-PARTNER OVERGIK SALGSFORVENTNINGER

Genmab schweiziske parter Novartis overgik i fjerde kvartal forventningerne til salget af Kesimpta.

Salget af Kesimpta, der er baseret på Genmabs virkemiddel Ofatumumab, landede på 369 mio. dollar mod ventet 321,2 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Genmab modtager 10 pct. af salget i royalties.

Aktien faldt 0,5 pct. til 2658 kr. og fik negativt følgeskab af Bavarian, der endte i C25-bunden med et fald på 2,2 pct. til 212,90 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Blandt sidepapirerne bekræfter Ringkjøbing Landbobank i sit regnskab sine forventninger til 2023 om et basisresultat i niveauet 1700-2100 mio. kr. og et resultat efter skat i niveauet 1200-1600 mio. kr., og banken foreslår et udbytte per aktie på 7 kr. og et aktietilbagekøb på 770 mio. kr.

Ringkjøbing Landbobank faldt 1,2 pct. til 981 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯