Onsdagens danske avisuddrag med Novo og Mærsk

Udgivet den 04-01-2017  |  kl. 06:39  |  

BØRSEN

CARLSBERG BYEN FÅR LÅNETILSAGN PÅ 4,2 MIA. FRA PKA

Pensionsselskabet PKA har givet en finansieringsramme på 4,2 mia. kr. til udviklingen af den hidtil største etape af den nye bydel Carlsberg Byen. (Forside + side 8)

BWSC: VI HAR MERE BRUG FOR STORBRITANNIEN END OMVENDT

Danmark skal arbejde for, at briterne får et gunstigt handelsforhold til EU. Det mener BWSC's administrerende direktør, Anders Heine Jensen. (Forside + side 12-13)

KURATOR REJSER KRAV MOD HESALIGHT

Fire topfolk i konkursramte Hesalight er blevet mødt af krav om erstatning. Kuratorerne i konkursboet mener, de står bag handlinger, der har ført til tab. (Forside + side 6-7)

REGERINGEN OG MÆRSK VIL GENSTARTE FORHANDLINGERNE OM TYRA-FELTET

A.P. Møller-Mærsk og regeringen vil atter sætte sig til forhandlingsbordet for at nå til enighed om det lukningstruede Tyra-felt, erfarer Børsen. (Side 9)

NOVO VINDER REKORDSTORE MARKEDSANDELE I USA

Priskrigen raser fortsat I USA, men Novo Nordisk har opnået et rekordniveau for sin andel af insulinmarkedet. Usikkerhed om priserne holder investorer i stampe. (Side 10)

MØRKEGRÅ UDSIGT FOR BRITERNES ØKONOMI

Bred britisk økonom-enighed om, at brexit-effekten sætter ind i år med blandt andet udhuling af reallønnen. Men industrien klarer sig foreløbigt ganske fremragende. (Side 16+17).

BERLINGSKE BUSINESS

VELUX VIL BYGGE INTELLIGENTE HUSE MED APPLE

Vinduesproducenten Velux indleder en stor digital satsning, der har som endegyldig vision, at dit hus begynder at tænke selv. Det sker blandt andet via et samarbejde med IT-pioneren Netatmo og en bredere partnerkreds omkring amerikanske Apple. (Forside + side 4-5)

PARKEN KASTER SIG UD I E-SPORT

Computerspillet Counter-Strike er efterhånden rykket fra de mørke kældre til arenaerne. Nu kaster Parken sig også over e-sport med holdet "North". (Forside + side 3)

SEMLER TIL VW: TEST BILERNE I DANMARK

Bilimportøren Semler går en tumultarisk tid i møde i bilbranchen, hvor selv chaufførens rolle står til at blive vendt på hovedet med den selvkørende bil. På dette område bør Danmark være foregangsland, mener direktør Jens Bjerregaard, der har meldt klart ud til Semlers vigtigste samarbejdspartner, Volkswagen, at de burde teste bilerne i Danmark. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE VIRKSOMHEDER SER SIG LUNE PÅ CANNABIS

Danske landmænd og virksomheder vil have del i de milliarder, der ventes at være i markedet for cannabis til blandt andet medicinsk brug. (Forside + side 6)

REVISOR DUMPER NYT HELLERUP FINANS-REGNSKAB

Pengene fosser fortsat ud af Hellerup Finans-koncernen, som i øjeblikket forsøget at sælge sin andel i Lyngby Boldklub. Årsregnskabet er ikke retvisende, og det er usikkert, om selskabet kan fortsætte driften. (Side 5)

NYE KAPITALREGLER FRA BASEL SKUDT TIL SIDEN

Dansk realkredit er fortsat i farezonen for at blive ramt af nye kapitalregler, men indtil videre har den magtfulde Basel-komité opgivet at blive enige. (Side 5)

FØDEVAREINDUSTRIEN I DANMARK ER PÅ RETRÆTE - MEN VOKSER I UDLANDET

De danske fødevarevirksomheder venter i 2017 faldende produktion, beskæftigelse og indtjening i Danmark. Til gengæld er der lyse udsigter på eksportmarkederne. (Side 3)

/ritzau/FINANS

Christoffer Cirillo +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯