Råvarer: Oliepriserne stiger efter Israels angreb på Rafah i Gaza

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 08:14  |  

Oliepriserne stiger en smule tirsdag, efter Israel ramte Rafah i Gaza. Samtidig fortsatte forhandlingerne om våbenhvile uden resultat.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 83,55 dollar mod 83,44 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,70 dollar mod 78,62 dollar mandag eftermiddag.

Oliepriserne støttes tirsdag af vanskeligheder i våbenhvileforhandlingerne mellem Hamas og Israel, der fortsat skaber usikkerhed om potentielle forsyningsforstyrrelser, hvis konflikten optrapper eller breder sig.

- Oliepriserne åbnede i morges, hvor nogle udfordringer i våbenhvileforhandlingerne mellem Israel og Hamas fik markedsdeltagerne til at indregne, at de geopolitiske spændinger potentielt kan trække ud i længere tid, siger Yeap Jun Rong, der er markedsstrateg hos IG.

Hamas accepterede mandag et forslag til våbenhvile i Gaza, men Israel afviste forslaget og fortsatte angrebene i Rafah. De israelske styrker angreb Rafah fra luften og på jorden, imens de opfordrede indbyggerne til at forlade byen, som har fungeret som tilflugtssted for mere end 1 mio. fordrevne palæstinensere.

Oliepriserne blev også støttet af Saudi-Arabiens beslutning om at hæve de officielle salgspriser for råolie til Asien, Nordvesteuropa og Middelhavsområdet i juni, hvilket signalerer forventninger om en stærk efterspørgsel denne sommer.

Desuden forventes oliepriserne at ville blive påvirket af den kommende offentliggørelse af data om de amerikanske råolielagre. Ifølge en undersøgelse fra Reuters forventes de amerikanske råolielagre at være faldet i sidste uge.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 2324,62 dollar mod 2320,85 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Fuglsang Larsen

Tags:  Natural Resources❯