Råvarer: Oliepriserne står i stampe på usikkerhed om konflikten i Gaza

Udgivet den 06-05-2024  |  kl. 07:04  |  

Oliepriserne er stort set uændrede mandag morgen, idet udsigterne til en våbenhvile mellem Israel og Hamas blegner. Det skaber frygt på markedet for, at konflikten kan sprede sig i resten af regionen og skabe forstyrrelser i forsyningen og produktionen af olie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 83,23 dollar mod 83,30 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,41 dollar mod 78,46 dollar fredag eftermiddag.

Det kommer i kølvandet af sidste uge, hvor futures-kontrakterne for Brent faldt mere end 7 pct. og WTI-olien med 6,8 pct. som følge af svage jobtal fra USA samt forringede udsigter til rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

De geopolitiske bekymringer for en eskalation af konflikten i Gaza blev forstærket søndag, efter Hamas' gentog sit krav om at, at en frigivelse af israelske gidsler kun kan komme på tale, hvis Israel indvilliger i at afslutte krigen. Det har Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, blankt afvist, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Med til at lægge et opadgående pres på Brent-priserne er, at Saudi-Arabiens forhøjede de officielle salgspriser for råolie solgt til Asien, Nordvesteuropa og Middelhavsregionen i juni som følge af forventninger om højere efterspørgsel i løbet af sommeren.

Udbudssiden for WTI-olie strammes, idet amerikanske energiselskaber reducerede antallet af olie- og naturgasrigge i drift med syv til 499 i alt. Det er ifølge Reuters det største ugentlige fald siden november 2023.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld mandag morgen 2308,61 dollar mod 2291,51 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Sebastian Grünfeld

Tags:  Natural Resources❯