Sydbanks cheføkonom: Boligmarkedet er kommet i medvind efter sløj start

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 06:33  |  

Efter en mat start på året var der stor medvind på boligmarkedet i april. Det konstaterer Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank, på baggrund af nye tal fra Boligsiden.

Statistikken vidner om både højere priser, kortere salgstider og mindre nedslag.

- Tallene for april lover godt for den resterende del af året. Boligmarkedet er tilsyneladende ikke blevet afsporet af de tendenser til rentestigninger, som har påvirket renterne i årets første tredjedel.

- Samtidig er der en massiv medvind fra både reallønnen og arbejdsmarkedet i øjeblikket, skriver Søren Kristensen.

Han hæfter sig særligt ved ejerlejlighedsmarkedet i København, der på trods af de nye skatteregler alligevel ser ud til at holde skindet på næsen.

- Hvad angår ejerlejlighederne bliver stigende skattebetalinger for en del af boligerne modsvaret af fremgangen i reallønnen, men det er et benspænd, der fortsat gør, at vi vurderer, at den lomme af boligmarkedet i 2024 som helhed vil klare sig lidt dårligere end resten.

- For den resterende del af boligmarkedet er vi en anelse mere optimistiske. Vi forventer, at særligt de korte renter senere på året vil vende snuden nedad, og hvis arbejdsmarkedet holder nogenlunde stand, så bør det give plads til små prisstigninger for de fleste boligejere i løbet af 2024, lyder vurderingen.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Danmark❯