USA/lukning: Aktier faldt beskedent trods Powells høge-signal - Apple under pres

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Det var på usikre fødder, de amerikanske aktier stod tirsdag, da markedet til allersidst blev handlet let nedad.

Renterne fortsat lagde presset på markedet ved igen at tikke opad med den toårige statsrente kortvarigt endda over 5,00 pct.

Onsdag morgen ser presset ud til at lette en anelse, da futures for de ledende aktieindeks ligger med små plusser på 0,2-0,3 pct.

Formanden for centralbanken i USA, Jerome Powell, var en af årsagerne til tirsdagens stigende renter, da han i samtale med sin canadiske chefkollega, Tiff Macklem, lod forstå, at de seneste inflationsmålinger kan udskyde kommende rentesænkninger.

Det var alligevel flere af teknologiaktierne, som trak frem i indeksene, efter at de især tyngede i mandagens handel, da geopolitiske spændinger og højere renter udgjorde en bitter cocktail for investorerne.

Det brede S&P 500-indeks svingede tirsdag mellem minus 0,4 og plus 0,4 pct., men endte handelen med et mindre minus på 0,2 pct.

Dow Jones steg samtidig 0,2 pct., og Nasdaq blev sat tilbage med 0,1 pct.

- Investorerne er nervøse i forhold til olien, Jerome Powell siger noget om, at inflation ikke kommer hurtigt nok ned, og vi har vigtige regnskaber i næste uge, så derfor afventer folk udviklingen, kommenterer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Måske er investorerne lidt mere påpasselige netop nu og skal have lidt beskyttelse, og så sælger man lidt aktier, eller man køber til en lavere præmie. Der er dog ikke bål og brand i markedet.

Centralbankformanden fremhævede, at Federal Reserve kan holde sin rente i nuværende 5,25-5,50 pct., "så længe det er nødvendigt", men også at den senere tids højere inflationsmålinger har "introduceret" usikkerhed.

- De seneste data har tydeligvis ikke givet os større tillid og indikerer i stedet, at det sandsynligvis vil tage længere tid end forventet at opnå denne tillid, sagde Jerome Powell.

APPLE DYKKEDE IGEN

I S&P 500 klarede it-aktierne sig bedst med et plus på 0,2 pct., mens sundhed vandt marginalt frem.

Der var omvendt minus på 0,1 pct. ud for kommunikationsservice og på 0,5 pct. ud for cyklisk forbrug, mens finans, energi samt råvarer og materialer faldt 0,6-0,9 pct.

Det var igen Apple, som trak mest ned i tirsdagens marked med et fald på 1,9 pct. Mandag var historien, at salget af iPhones ser ud til at være faldet med 10 pct. i første kvartal, ifølge en opgørelse fra IDC, og tirsdag har finanshuset Needham skåret sine estimater af samme grund, nemlig svagere salg i Kina.

Inden for it var der dog fremgang til chipkæmpen Nvidia på 1,6 pct., ligesom konkurrenten Advanced Micro Devices, AMD, blev løftet 2,0 pct., mens Microsoft steg 0,2 pct.

I cyklisk forbrug var der tilbagegang til Tesla på 2,7 pct., mens Amazon satte sig 0,2 pct.

Blandt teknologinavnene var der også fremgang til Netflix i kommunikationsservice på 1,7 pct., mens Meta Platforms tabte 0,1 pct., og Alpnabet mistede 0,2 pct.

SYGEKASSE I HOPLA

Fokus var tirsdag ellers på regnskaberne, da der kom kvartalstal fra Johnson & Johnson, fra Unitedhealth og fra et par af Wall Streets storbanker.

Medicinalkæmpen Johnson & Johnson, som jo samarbejder med danske Genmab, faldt 2,1 pct. Bundlinjen var lidt bedre end ventet, omsætningen lidt ringere, og prognosen ifølge flere analytikere lidt "konservativ".

USA's største sygekasse, Unitedhealth, vandt derimod 5,2 pct., da koncernen trods et dyrt hackerangreb i sit første kvartal overgik forventningerne med en indtjening per aktie på 6,91 dollar mod ventede 6,59 dollar. Cyberangrebet kostede her 0,25 dollar per aktie.

Investeringsbanken Morgan Stanley steg desuden 2,5 pct. efter at have slået forventningerne, og samtidig rundede banken 7000 mia. dollar i aktiver under forvaltning.

Bank of America dykkede derimod 3,5 pct., selv om banken slog forventningerne og fik pæne ord med fra analytikerne. Måske et eksempel på, at analytikerne og investorerne ikke altid ser ens på tingene.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯