USA/lukning: Aktier fortsatte op på rentehåb - chipaktier trak for

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier indledte mandag den nye uge med yderligere fremgang.

Kursstigningerne var ganske bredt funderet med løft til især chipaktierne på baggrund af sidste uges faldende renter.

Tirsdag morgen indikerer de amerikanske futures små blandede kursudsving i de tre toneangivende aktieindeks på under 0,1 pct., når handlen går i gang i New York senere på dagen.

Mandagens tilbagegang i renterne flugtede med, at investorerne igen har skruet lidt op for væddemålene på rentesænkninger i år i kølvandet af, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og formand Jerome Powell i forbindelse med rentemødet i onsdags ikke var så høgeagtig som frygtet, hvilket fredag blev valideret af en afkølet jobrapport for april.

Det brede S&P 500-indeks steg derfor 1,0 pct. mandag, mens Dow Jones løftedes 0,5 pct., og Nasdaq gik mest frem med 1,2 pct.

- Aktieoptimisterne vil forsøge at fastholde momentum efter at have stjålet sidste uge fra pessimisterne, siger Chris Larkin, investeringsdirektør hos E*trade, til Bloomberg News.

- Denne uge er let på højprofilerede økonomiske data, men tung på taler fra centralbankcheferne. Handlerne vil dissekere enhver kommentar, de kommer med, om mulige rentesænkninger.

Handelen med rentefutures indikerede mandag en slutrente i 2024 på 4,89 pct. sammenlignet med et bud sidste tirsdag på 5,05 pct., mens renten lige nu ligger i 5,25-5,50 pct.

IT I FRONT

I S&P 500 steg it-aktierne mest mandag med 1,5 pct. Det skete, selv om Apple satte sig med 0,9 pct. efter regnskabsbelønningen fredag på 6,0 pct. Microsoft gik omvendt frem med 1,7 pct.

De store vindere i it-sektoren var mandag imidlertid chipaktierne med et løft til Nvidia på 3,8 pct., til Advanced Micro Devices, AMD, på 3,4 pct. og til Broadcom på 2,5 pct.

Micron Technology var samtidig med i toppen af S&P 500 med et plus på 4,7 pct., da finanshuset Baird efter en tilbagegang for aktien i kølvandet af et svagt regnskab løftede sin anbefaling til "outperfom".

Inden for vækst var der mandag også fremgang til cyklisk forbrug på 1,1 pct., mens kommunikationsservice vandt 1,4 pct. Her steg Amazon med 1,3 pct., Tesla med 2,0 pct., Meta Platforms med 3,0 pct. og Alphabet med 0,5 pct.

Energiaktierne var også med fremme mandag med et plus på 0,8 pct., da olieprisen efter fald hver dag i sidste uge mandag endelig gik frem med 0,6 pct. I sektoren var det vanen tro de to oliekæmper Exxon Mobil og Chevron, som trak op med plusser på 0,7 og 1,3 pct.

NOVO-KONKURRENT STEG

Inden for sundhed, som vandt 0,4 pct., var der fremgang på 4,3 pct. til Novo-konkurrenten Eli Lilly, som ellers havde det svært i slutningen af sidste uge på grund af nyheden om, at Amgen har set opløftende resultater med et muligt nyt fedmemiddel og nu vil videre i udviklingen med det.

Modsat faldt Amgen selv med 3,8 pct. mandag. Der var tale om gevinsthjemtagning efter fredagens fremgang på 11,9 pct.

De helt store teknologinavne har nu lagt deres kvartalstal frem, men selv om mandag var en mere stille regnskabsdag, så var der stadig talnyt.

Et af regnskaberne kom fra USA's største slagterikoncern, Tyson Foods, som faldt til bunds i S&P 500 med et minus på 5,7 pct. Et skuffende salg, især på grund af faldende volumener inden for kyllinger, i andet kvartal pressede aktien tilbage.

Uden for hovedindekset var der mandag også nedtur for Spirit Airlines, som smed 9,7 pct., da prognosen for andet kvartal skuffede. Både med et bud om en svagere omsætning end ventet og et større driftsunderskud end frygtet.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯