USA/T-bond: Høje arbejdsomkostninger sendte renter op

Udgivet den 01-05-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske markedsrenter tikkede tirsdag opad, da en opgørelse fra USA's arbejdsministerium viste en overraskende stigning i omkostningerne til arbejdskraft i første kvartal.

Investorerne, som i forvejen var nervøse inden onsdagens rentemelding fra Federal Reserve, ignorerede i den forbindelse en skuffende måling af forbrugertilliden i april.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 7 basispoint til 4,68 pct. I løbet af tirsdagen steg den tiårige rente fra en bund i 4,60 pct., mens den nåede sig dagshøjeste i 4,69 pct.

Onsdag morgen er renten på den tiårige T-bond 4,67 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg med 6 basispunkter til 5,04 pct.

Onsdag morgen forrentes den toårige T-bond med 5,02 pct. i Tokyo.

- Vi ser tirsdag højere renter på forventningen om, at Federal Reserve skal gøre noget ved inflationen. Fokus er mere på arbejdsenhedsomkostningerne end på forbrugertilliden. Så investorerne gør klar til mere høgeagtige meldinger end ellers indregnet, kommenterer Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank.

- Tirsdag er fokus kun på inflationsbekymringen. Hvis man tror, væksten løjer af, så skulle den lange rente heller ikke køre med op.

Tirsdagens data viste først og fremmest en stigning i indekset for arbejdsenhedsomkostningerne til 1,2 i første kvartal fra 0,9 i det foregående og mod ventede ifølge Bloomberg News på 1,0.

Det pegede i retning af øget inflationspres, mens en måling over forbrugertilliden i USA i april indikerede det modsatte med et fald til 97 fra 104,7 i marts og sammenlignet med ventede 104.

Det er modstridende tendenser, som også fremmanede frygten for stagflation, hvilket tirsdag sendte de amerikanske aktier ned med hele 1,6 pct.

Det var også tirsdag, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, indledte sit todages rentemøde. Det ventes ikke at munde ud i en justering af renten. Det tror man heller ikke i Danske Bank. Fokus vil dog være på, om formand Jerome Powell på det efterfølgende pressemøde vil slå en mere høgeagtig tone an efter et kvartal med tiltagende inflation i USA.

- Hvis Jerome Powell og Federal Reserve siger, at inflationen er mere genstridig, men økonomien er god, så skal rentemarkederne holde mere fast i det. Mere end aktierne behøver, forklarer Lars Skovgaard Andersen.

- Den seneste tids data har vist en højere inflation end ventet, og markedet har indstillet sig på, at Powell trækker i en mere høgeagtig retning. Det kan derfor godt være positivt for aktierne, hvis han ikke når helt derhen. Så vil renterne sætte sig og aktierne køre op.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯