USA/T-bond: Handlere og politikere nærmer sig hinanden og sender lange renter lidt op

Udgivet den 28-02-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske renter skal ned i 2024, men markedet og centralbankmedlemmerne har længe været uenige om både hvornår og hvor meget.

Tirsdag nærmede de sig imidlertid hinanden, og det sendte kortvarigt renterne op, men det endte med en begrænset stigning.

Renten på den ledende tiårige amerikanske statsobligation sluttede således dagen i 4,30 pct., som var en stigning på 2 basispoint fra dagen før. I løbet af dagen svingede den fra 4,36 i formiddagstimerne og ramte 4,32 pct. henover aftenen.

Onsdag morgen forrentes den tiårige T-bond i 4,29 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 point under niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

For den toårige T-bond endte renten i 4,69 pct., som var 3 basispoint lavere end dagen før.

Onsdag morgen er renten på den toårige T-bond 4,68 pct.

Det er sket, alt imens at handlerne og centralbankens medlemmer har fået afstemt forventningerne. Tirsdag stod det klart, at markedet nu indregner 75 basispoint lavere renter i løbet af 2024, og det er på linje med, hvad centralbanken har indikeret.

Det fremgår af Bloomberg News, der tager udgangspunkt i de amerikanske obligationshandlere og udviklingen i de såkaldte swap-kontrakter.

- Luften er lukket ud af ballonen, og man har ikke længere forhøjede forventninger til rentesænkninger, siger Tony Farren, der er direktør hos Mischler Financial Group, ifølge Bloomberg News.

De første to måneder af 2024 har dermed rykket en del på forventningerne, da markedet i begyndelsen af året regnede med rentesænkninger svarende til over 150 basispoint. Forventninger er dog skrumpet i takt med, at data for den amerikanske økonomi og inflation gentagende gange har vist sig stærkere og mere vedholdende end ventet.

Renten ligger aktuelt i niveauet 5,25-5,5 pct.

Tirsdag skulle markedet desuden også håndtere sultne obligationshandlere, der har fået rigeligt med muligheder for at kaste deres penge i virksomhedsobligationer, da selskaberne har solgt rekord meget gæld i februar, skriver Bloomberg.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯