Danish Aerospace Company A/S får udvidet kontrakten på E4D.

Udgivet den 18-03-2021  |  kl. 14:29  |  

SELSKABSMEDDELELSE

Odense, 18. marts 2021

Selskabsmeddelelse nr.  24 - 18-03-2021

Danish Aerospace Company A/S får udvidet kontrakten på E4D.

Danish Aerospace Company A/S (DAC) har fået udvidet og forlænget kontrakten på firmaets fremtidigt E4D-motionsudstyr til kommende bemandede rejser i rummet.

Danish Aerospace Company A/S (DAC) er ved at udvikle én flight- og tre træningsmodeller af et nyt multifunktions/crosstrainer udstyr til astronauter for European Space Agency (ESA), kaldet E4D - Enhanced European Exploration Exercise Devices.ESA har nu udvidet og forlænget kontrakten på disse udviklingsaktiviteter.Udstyret skal nu leve op til en lang række yderligere krav og indeholde ekstra funktioner, samt suppleres med en række specifikke software-værktøjer som skal gøre dets brug nemmere for NASA og ESA's Flight Surgeons/Flyvelæger og motionsspecialister.E4D-udstyret kombinerer cykling, roning, tovtrækning, og 30+ andre vægtløftningsøvelser i ét udstyr, der giver astronauterne en komplet workout og større træningsfleksibilitet i deres daglige træning i rummet.NASA og ESA vil afprøve E4D på den Internationale Rumstation (ISS). Flightmodellen af E4D forventes opsendt i 2023 og skal afprøves på ISS over 2-3 år.Udvidelsen og forlængelse af kontrakten løber indtil 2025. Den har en værdi af ca. 4,1 mio. DKK og er en 16 procents forøgelse af kontraktsummen.

"Vi er meget glade for, at ESA har udvidet og forlænget kontrakten, da det tilfører udstyret ekstra funktioner, samt giver os mulighed for at levere ekstra software værktøjer, så det bliver nemmere for NASA & ESA's specialister at bruge. E4D og dets forskellige elementer har allerede generet en stor interesse ikke kun hos ESA & NASA, men også hos flere af de private aktører som arbejder med den kommercielle side af bemandet rumfart.
Dette viser, at E4D er med til at skabe et unikt fundament for fremtidige forretningsmuligheder inden for dette område." forklarer Thomas A. E. Andersen, Administrerende direktør for Danish Aerospace Company A/S.

Han fortsætter;
"Jeg er meget stolt over dette udstyr, som vores kreative ingeniører har designet. Det bliver noget helt unikt indenfor motionsudstyr til astronauter, og indeholder bl.a. en ny motionsform - tovtrækning, som aldrig før har været prøvet i rummet. Variation i motionen er uhyre vigtig for astronauterne, således mange forskellige muskelgrupper aktiveres løbende under opholdet i rummet, men lige så meget for at give dem afveksling og opretholde motivationen. En rejse til eller fra f.eks. Mars varer mellem seks til otte måneder, så varieret motion til adspredelse er helt afgørende." siger Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør i DAC.

Kontrakten ændrer ikke på selskabets tidligere udmelding for omsætningsniveauet for 2021.

Supplerende information

Danish Aerospace Company A/S har udviklet prototypen af det nye avancerede træningsudstyr kaldet E4D-motionsudstyr (Enchanced European Exploration Exercise Devices) under kontrakt med ESA.
NASA og ESAs "Exploration Exercise Device Downselect" (EEDD) panel evaluerede i efteråret 2019 Danish Aerospace Company A/S' E4D-motionsudstyr op mod et andet amerikansk udstyr, for at kunne anbefale, hvilket man skal arbejde videre med til fremtidige bemandede rejser til Månen og længere ud i rummet.
Prototypen blev afprøvet over 7 uger i efteråret 2019 på NASA's Johnson rumcenter i Houston, Texas. Bland de 25 forsøgspersoner var 14 erfarne astronauter; NASA, ESA og den japanske rumfartsorganisation JAXA. I alt 11 mandlige og tre kvindelige astronauter, som alle havde fløjet i rummet ført og brugt de eksisterende motionsudstyr på den International Rumstation ISS, testede E4D. Det var en tredjedel af alle NASA's aktive og tilgængelige astronauter.
EEDD-panelet, som bestod af 7 eksperter fra NASA og 3 fra ESA anbefalede enstemmigt E4D som det udstyr man skulle arbejde videre med til Artemis, Lunar Gateway og bemandede Mars-missioner.
Det nye træningsudstyr bygger på Danish Aerospace Companys' mere end 30 års erfaring med rumcykler og respiratoriskmåleudstyr til motion og helbredsovervågning i rummet.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Danish Aerospace Company A/S:

Thomas A.E. Andersen, CEO
Mobil: +45 40 29 41 62
Mail: ta@danishaerospace.com

Certified Adviser:

Gert Mortensen, Partner
Baker Tilly Corporate Finance P/S
Poul Bundgaards Vej 1
DK-2500 Valby
Tlf.: +45 33 45 10 00
www.bakertilly.dk

Om Danish Aerospace Company A/S:
Danish Aerospace Company er en højteknologisk virksomhed, der arbejder med avanceret medicinsk udstyr og andre tekniske områder primært inden for rumfart og andre ekstreme miljøer.

Selskabets produkter er baseret på mange års specialiseret forskning og udvikling. Dette består i design, integration og anvendelse af såvel nye som etablerede medicinske teknologier til de udfordringer og anderledes betingelser, der findes i rummets vægtløshed. Disse produkter er med til at bringe teknologien fra rumfart, og erfaring fra ophold i rummet, ned på Jorden til gavn for almindelige mennesker.

Danish Aerospace Company beskæftiger ingeniører og teknikere indenfor både mekanik, elektronik og software der leverer avancerede tekniske produkter og teknisk service til vores kunder. Vi specialiserer os i kundespecifik design, udvikling, produktion, certificering, vedligeholdelse, afprøvning og drift af medicinsk udstyr til bemandet rumfart og andre ekstreme miljøer. Til dato er omkring 3,2 ton af firmaets udstyr blevet sendt i rummet.

Firmaets kvalitetssystem er certificeret i henhold til BS EN ISO 9001:2015, BS EN 9100:2018 teknisk ækvivalent med AS9100D som er den anerkendte standard på området.

www.DanishAerospace.com


\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Røde markeder og rejseaktier ramt af it-kaos
17:03 Fredagens aktier: C25 trodsede sur stemning anført af Danske Bank og Novo
17:03 Feds Williams bekræfter utvetydigt mål om inflation på 2 pct.
17:00 Fredagens obligationer: Renten tikkede roligt op
16:47 Mærsk kortvarigt påvirket af det globale it-nedbrud på nogle af havneterminalerne
16:44 Joe Bidens kampagne svarer igen på rygter: Er "fast besluttet" på at blive i kampen
16:36 Danske Bank/Barclays: Hæver kursmål til 175 kr. fra 165 kr.
15:45 Bidens familie er begyndt at drøfte mulig plan for exit fra præsidentkamp
15:43 USA/åbning: Røde markeder trods afblæst it-panik - Netflix stiger efter regnskab
14:47 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:43 FLS-branchekollega falder efter regnskab: Vil lancere flere omkostningstiltag
14:16 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:08 USA/tendens: It-panik er aftaget men selskab bag fejl styrtdykker
13:29 American Express opjusterer efter andet kvartal med overraskende lave omkostninger
13:21 Valuta: Dollar styrkes efter Fed-kommentarer og tro på genvalg til Trump
13:04 SAS søger afnotering fra børserne i København, Stockholm og Oslo
12:49 Europa/middag: Rejseaktier ramt af it-kaos - Danske Bank i front
12:48 FLSmidth-branchefælle skuffer igen på indtjening men ordrer overrasker positivt
11:58 Demant og GN tabte begge terræn hos amerikanske veteraner i juni
11:41 Obligationer/middag: Rolig dag på rentefronten - fokus på amerikanske Fed-taler