Danish Aerospace Company A/S udsender årsrapport for 2020

Udgivet den 09-03-2021  |  kl. 15:30  |  

SELSKABSMEDDELELSE

Odense, 9. marts 2021

Selskabsmeddelelse nr.  23 - 9-03-2021    
                                                                                                                                

Danish Aerospace Company A/S udsender årsrapport for 2020

Bestyrelsen for Danish Aerospace Company A/S (DAC) har i dag godkendt årsrapporten 2020. Rapporten er revideret.

Hovedpunkter for årsregnskabsåret 2020

Omsætningen voksede til MDKK 22,1.EBITDA androg MDKK 3,0.DAC's egenkapital andrager MDKK 19,9. pr. 31. december 2020.Arbejdet med det kombinerede E4D-motionsudstyr til ESA og FERGO-rumcyklerne til NASA skrider planmæssigt frem.DAC's kontrakt på support til helbredsovervågning af astronauter på ISS er blevet forlænget til slut 2021.DAC er blevet en del af NORDIN 2020 Cohort projektet for at udforske mulighederne for wearables og rumteknologi i Indien.Omsætning og indtjening er i 2020 i nogen grad negativt påvirket af COVID-19 pandemien, der skabte forsinkelser i visse projekter med heraf følgende forskydning af omsætning og indtjening fra 2020 til 2021. Ingen projekter eller kontrakter er gået tabt under pandemien.Til trods for pandemien og dens udfordringer har Danish Aerospace Companys medarbejder formået at holde en flot gejst og kadence i arbejdet, således at momentum i projekterne har kunne opretholdes.

DAC realiserede en driftsindtjening før afskrivninger (EBITDA) på MDKK 3,0. Resultat før skat på MDKK 0,5. Selskabets egenkapital andrager MDKK 19,9 pr. 31. december 2020.

Selskabets omsætning fortsatte med at vokse og satte igen i 2020 omsætningsrekord med MDKK 22,1. Både omsætning og indtjening er i nogen grad påvirket af COVID-19 pandemien, som tidligere oplyst i 2019 årsregnskabet og i 2020 halvårsrapporten. Set i lyset af COVID-19 finder ledelsen det meget tilfredsstillende, at selskabet ikke har mistet en eneste ordre i perioden. Resultatet er dog påvirket af forsinkelser grundet pandemien, hvilket konkret har medført at en del af omsætningen på omkring MDKK 2,0 og hertil relateret indtjening på lidt over MDKK 1,0 har skubbet sig ind i 2021.

Resultatet er opnået samtidig med betydelige omkostningstunge investeringer i udvikling af fremtidige produkter til rumfart og andre ekstreme miljøer, samt udvidelse af medarbejderstaben i overensstemmelse med forretningsplanen for at efterleve virksomhedens strategi.

Den europæiske rumfartsorganisation ESA forlængede i årets løb selskabets MOSES-kontrakt (Medical Operation Support & Engineering Services) til og med udgangen af 2021, samt gav en række tillægsordrer i denne forbindelse. Kontrakten omfatter support til de regelmæssige helbredsovervågninger og konditionstests som udføres på Den Internationale Rumstation. Konditionstestene bliver gennemført på selskabets CEVIS-rumcykel og PPFS-helbredsovervågningsudstyr.

Udvikling af FERGO rumcyklerne til Jacobs/NASA og af E4D for ESA, samt andre kontrakter forsatte overordnet set planmæssigt dog med mindre forsinkelser, som konsekvens af forsinkelser hos underleverandører grundet problemstillinger relateret til COVID-19.

Salgsfremmende- og forretningsudviklingsaktiviteterne har i hele året været kraftigt påvirket af COVID-19 i og med alle planlagte møder og konferencer efter februar 2020, indenfor både rumfart og kommercielle områder blev aflyst eller udsat. Dette har lagt en naturlig dæmper på selskabets forretningsudviklingsaktiviteter, men til trods for dette har der været en pæn tilgang af nye kontrakter, forlængelser og tillæg til eksisterende udviklings- og servicekontrakter.

DAC oplever fortsat en voksende interesse for vores E4D-motionsteknologi, som kombinerer fire motionsformer i ét udstyr, og hvor der er udtaget og nu offentliggjort fire patenter på. Denne interesse kan potentielt på sigt materialisere sig i nye ordrer til både private kommercielle rumfirmaer og/eller statslige rumfartsorganisationer.

DAC blev i slutningen af foråret en del af NORDIN 2020 Cohort projektet for at udforske mulighederne for samarbejde omkring wearables- og rumteknologi i Indien. Det arbejde er igangværende og har givet anledning til nye muligheder, som udforskes yderligere.
Selskabet bestod igen i år det regelmæssige tilsynsaudit, som er et check af selskabets AS/EN9100 standard, rev. D kvalitetsstyringssystemsgodkendelse, af Bureau Veritas, og er dermed fortsat et af få rumfirmaer i Danmark med denne certificering.

Til trods for pandemien og dens udfordringer har Selskabets medarbejdere formået at holde en flot gejst og kadence i arbejdet, således at projekterne har formået at flytte sig fremad.

Forventninger til regnskabsåret 2021

DAC forventer en noget højere omsætning og driftsindtjening i 2021. Selskabet arbejder målrettet med nye interne udviklingsprojekter til lovende områder inden for rumfart og til det kommercielle marked for ekstreme miljøer. COVID-19 pandemien forventes fortsat at kunne påvirke udviklingen i 2021, primært ved at visse aktiviteter kan tage længere tid end normalt.

I 2021 forventer DAC følgende:

En omsætning i niveauet MDKK 22-25.; ogEBITDA i niveauet MDKK 3-5.

Danish Aerospace Company A/S afholder generalforsamling den 12. april 2021 og forventer at offentliggøre halvårsrapport 2021 den 24. august 2021.

Vedhæftet fil: DAC årsrapport 2020 (Farveversion)

Selskabets endelige reviderede årsregnskab vil være tilgængelig på selskabets hjemmeside den 12. april 2021 via nedenstående link:
https://www.danishaerospace.com/da/investor-relations


Kontakt venligst nedenstående, for yderligere oplysninger:

Danish Aerospace Company A/S:
Bestyrelsesformand Niels Heering
Mobil: +45 40 17 75 31

Thomas A.E. Andersen, CEO
Mobil: +45 40 29 41 62
Mail: ta@danishaerospace.com

Certified Adviser:
Gert Mortensen, Partner
Baker Tilly Corporate Finance P/S
Poul Bundgaards Vej 1
DK-2500 Valby
Tlf.: +45 33 45 10 00
www.bakertilly.dk

Om Danish Aerospace Company A/S:
Danish Aerospace Company er en højteknologisk virksomhed, der arbejder med avanceret medicinsk udstyr, og andre tekniske områder, primært inden for rumfart og andre ekstreme miljøer.

Selskabets produkter er baseret på mange års specialiseret forskning og udvikling. Dette består i design, integration og anvendelse af såvel nye som etablerede medicinske teknologier til de udfordringer og anderledes betingelser, der findes i rummets vægtløshed. Disse produkter er med til at bringe teknologien fra rumfart, og erfaring fra ophold i rummet, ned på Jorden til gavn for almindelige mennesker.

Danish Aerospace Company beskæftiger ingeniører og teknikere indenfor både mekanik, elektronik og software der leverer avancerede tekniske produkter og teknisk service til vores kunder. De specialiserer sig i kundespecifikke design, udvikling, produktion, certificering, vedligeholdelse, afprøvning og drift af medicinsk udstyr til bemandet rumfart og andre ekstreme miljøer. Til dato er omkring 3,2 ton af firmaets udstyr blevet sendt i rummet.

Firmaets kvalitetssystem er certificeret i henhold til BS EN ISO 9001:2015, BS EN 9100:2018 teknisk ækvivalent med AS9100D, som er den anerkendte standard på området.

www.DanishAerospace.com

 

Vedhæftet fil

DAC Årsregnskab 2020 - Final

\Hugin

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Røde markeder og rejseaktier ramt af it-kaos
17:03 Fredagens aktier: C25 trodsede sur stemning anført af Danske Bank og Novo
17:03 Feds Williams bekræfter utvetydigt mål om inflation på 2 pct.
17:00 Fredagens obligationer: Renten tikkede roligt op
16:47 Mærsk kortvarigt påvirket af det globale it-nedbrud på nogle af havneterminalerne
16:44 Joe Bidens kampagne svarer igen på rygter: Er "fast besluttet" på at blive i kampen
16:36 Danske Bank/Barclays: Hæver kursmål til 175 kr. fra 165 kr.
15:45 Bidens familie er begyndt at drøfte mulig plan for exit fra præsidentkamp
15:43 USA/åbning: Røde markeder trods afblæst it-panik - Netflix stiger efter regnskab
14:47 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:43 FLS-branchekollega falder efter regnskab: Vil lancere flere omkostningstiltag
14:16 Hidtil uset it-nedbrud vil få "enorm økonomisk betydning"
14:08 USA/tendens: It-panik er aftaget men selskab bag fejl styrtdykker
13:29 American Express opjusterer efter andet kvartal med overraskende lave omkostninger
13:21 Valuta: Dollar styrkes efter Fed-kommentarer og tro på genvalg til Trump
13:04 SAS søger afnotering fra børserne i København, Stockholm og Oslo
12:49 Europa/middag: Rejseaktier ramt af it-kaos - Danske Bank i front
12:48 FLSmidth-branchefælle skuffer igen på indtjening men ordrer overrasker positivt
11:58 Demant og GN tabte begge terræn hos amerikanske veteraner i juni
11:41 Obligationer/middag: Rolig dag på rentefronten - fokus på amerikanske Fed-taler