DSV sælger Miljø-divisionen

Udgivet den 22-01-2004  |  kl. 13:30  |  

Transportvirksomheden DSV har indgået aftale med private equity fonden Triton vedrørende salg af DSV Miljø, oplyser selskabet via Fondsbørsen.

Salgsprisen er aftalt til en enterprise value på 1.150 mio. kr. Heraf udgør nettorentebærende gæld 162 mio. kr.

De frasolgte aktiviteter i DSV Miljø havde i 2003 en omsætning på ca. 1.000 mio. kr. og en EBITA på ca. 135-140 mio. kr.

Resultateffekten for DSV i 2004 vil være en anden driftsindtægt på ca. 565 mio. kr. Salget af aktieposten i DSV Miljø udløser ikke aktieavancebeskatning.

Aftalens indvirkning på DSV koncernens tal vil være indarbejdet i det budget for 2004, der offentliggøres i forbindelse med DSV’s årsrapport for 2003. Closing forventes at ske så snart det er praktisk muligt og vil formentligt være sket inden for ca. 3 uger.

Gennem de sidste par år har strategien omkring DSV Miljø løbende været drøftet og ledelsen i DSV igangsatte en strategiproces i 2003, som skulle afdække de strategiske muligheder for DSV Miljø. Arbejdet med strategiprocessen i 2003 bekræftede ledelsens formodning om, at Miljø Divisionen har betydelige ekspansionsmuligheder i Norden, som dog vil kræve et betydeligt kapitalgrundlag.

Sideløbende med strategiprocessen er DSV blevet kontaktet af et antal kapitalfonde (Private Equity fonde), som har udvist en seriøs interesse for at købe DSV Miljø A/S med henblik på at videreudvikle selskabet til en nordisk markedsleder inden for dets kerneområder. Interessetilkendegivelserne blev så konkrete, at DSV’s bestyrelse valgte at indgå i en dialog med de interesserede købere for nærmere at undersøge mulighederne for et frasalg af DSV Miljø A/S til en fokuseret og kapitalstærk ejer.

På denne baggrund har DSV’s ledelse besluttet at afhænde DSV Miljø A/S til Triton, idet en sådan transaktion vil sikre den nødvendige fokus og det nødvendige kapitalberedskab for en videreudvikling af DSV Miljø A/S.

Transaktionen vil medføre, at DSV koncernen fremover fokuserer på udviklingen af Road Divisionen, Air & Sea Divisionen og Logistics Divisionen. Kapitalgrundlaget til udviklingen af de tre tilbageværende divisioner er styrket væsentligt, når frasalget af DSV Miljø er gennemført.

Denne transaktion medfører ingen forandringer i koncernens daglige ledelse. Leif Tullberg fortsætter som administrerende direktør i DSV A/S & i DSV Miljø A/S

Jytte Bengtsen, budgetdirektør i DSV, vil indtræde som CFO i DSV Miljø A/S på en 3-årig aftale indgået mellem DSV og DSV Miljø A/S. I forbindelse med generalforsamlingen for DSV A/S den 22. april fratræder Jytte Bengtsen som medlem af direktionen i DSV.

I forbindelse med gennemførselen af transaktionen vil DSV omkostningsføre ca. 25 millioner kr. i tidligere aktiverede låneomkostninger. Posten er ikke likvid.

Triton er en europæisk Private Equity virksomhed, som hovedsageligt investerer i virksomheder i Norden og i den tysktalende del af Europa. Med kontorer i Stockholm, Frankfurt og London har Triton 650 mio. euro i egenkapital, som stilles til rådighed for Triton af førende europæiske og internationale investorer

Carnegie Bank har rådgivet DSV i forbindelse med transaktionen.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:46 Europa/aktier: Faldt fra rekordniveau anført af Siemens
17:09 Torsdagens obligationer: Status quo for renterne efter byge af nøgletal
17:04 Torsdagens aktier: Mærsk og Danske Bank trak C25 nærmere alle tiders rekord
16:53 Amerikansk indeks sætter rekord: Passerer psykologisk niveau for første gang
16:32 Mærsk-aktierne stiger efter nye kraftige ratestigninger
16:28 Novo ser ingen effekt på produktionen efter brand i Kalundborg
16:00 Bidens toprådgiver forsvarer nye toldsatser på kinesiske varer
15:42 USA/åbning: Rekordjagten fortsætter anført af Walmart og Chubb
15:23 Novo-aktien sendes i svingninger efter nyt om brand på byggeplads i Kalundborg
15:14 Valuta: Dollar finder fodfæste efter tre dage med svækkelse
15:00 Novo-rival har positive data med ugentligt insulin
14:54 Novo-aktien sendes i svingninger efter nyt om brand på byggeplads i Kalundborg
14:35 Novo-aktien sendes i svingninger efter nyt om brand på byggeplads i Kalundborg
14:32 USA: Lidt flere nytilmeldte ledige end ventet
14:27 North Media forventer mindre overskud på grund af udgifter til svensk opkøb
13:43 USA/tendens: Rekordjagt kan fortsætte efter solide præstationer fra Walmart og Cisco
13:18 Europa/aktier: Let sivende aktier efter ni dage med fremgang til rekord
12:24 Obligationer/middag: Rentestabilisering før byge af amerikanske nøgletal
11:48 Aktier/middag: Vestas trækker op og Zealand Pharma ned i tæt på fladt marked
11:29 Novo-rival har imponerende fedmedata: Men for tidligt at bekymre sig vurderer storbank