Fredagens aviser med Pandora, Tryg og Novo Nordisk

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ROBOTTER FÅR PRODUKTION TILBAGE TIL LANDET

Corona førte til lukning af fabrikker og grænser og har afsløret svage led i forsyningskæderne. Til gengæld steg behovet for lokal produktion med mere fokus på anvendelse af robotter i industrien. (Forside, side 6-7)

NOVO HOLDINGS INVESTERER I KAMPEN MOD MULTIRESISTENTE BAKTERIER

20 af verdens største medicinalselskaber investerer 6 mia. kr. i AMR Action Fund, der skal fremme udvikling af nye antibiotika. Novo Holdings investerer i fonden. (Side 8)

TRYG SER NYE PRODUKTER I KØLVANDET AF KRISE

Trods turbulent halvår forventer Tryg at nå alle mål i2020-strategi på nær ét. Krise kan føre til nye produkter, lyder det fra s administrerende direktør, Morten Hübbe. (Side 10)

PANDORA-TAL VIDNER OM TURNAROUND PÅ RET KØL

Pandoras salgsnedgang på 40 pct. i andet kvartal er bedre end ventet af analytikerkorpset. Investorerne jubler og sender smykkeaktien i vejret. På trods af svære markedsvilkår er Pandoras aktie streget over 40 pct. siden nytår. (Side 13)

NY BIOTEKFOND PARAT MED 560 MIO. KR.

Nystiftede Eir Ventures tilbyder560 mio. kr. til investering i biotek. Et skridt på vejen, men branchen skriger stadig efter risikovillig kapital. (Side 14)

CHR. HANSEN HENTER NY CFO FRA MICROSOFT

Ingredienskæmpen Chr. Hansen henter ny finansdirektør. Valget er faldet på Lise Skaarup Mortensen som har stor ledelseserfaring fra sin tid i Microsoft. (Side 15)

STRATEGER: ELENDIGE REGNSKABER, MEN VIGTIGE ORD OM FREMTIDEN

De første "elendige" regnskaber lander i USA, og investorerne vil især lede efter positive syn på fremtiden, vurderer strateger. 40 pct. af alle S&P 500-selskaberne har sløjfet deres guidance op til andet kvartalsregnskab. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

IVÆRKSÆTTERE DANNER EGEN BRANCHEFORENING

50 af Danmarks mest fremtrædende iværksættere danner deres egen brancheforening for fremadstormende techstartups. De savner en organisation, der repræsenterer deres stemme i offentligheden, samfundet og på Christiansborg. (Forside, side 4-5)

SYNLIGE TEGN PÅ FREMGANG I DANSK ØKONOMI

Nye tal fra Danmarks Statistik peger på, at eksporten har stabiliseret sig efter coronakrisen. Det er for tidligt at erklære krisen for afsluttet, mener flere økonomer. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PENSIONSKUNDERS OPSPARING I MINUS

Pensionsselskaber med fokus på alternative investeringer har ikke klaret sig bedre under coronakrisen, og en ekspert kritiserer deres investeringsstrategi. (Forside, side 6-7)

SAS HAR OVERHALET NORWEGIAN UNDER CORONAKRISEN

For et år siden havde Norwegian op mod 1 mio. flere passagerer om måneden end SAS. Men økonomiske problemer hos Norwegian og coronakrisen har vendt op og ned på styrkeforholdet mellem de to flyselskaber. (Side 2)

NOVOS AMERIKANSKE MILLIARDOPKØB MISSER SALGSGENNEMBRUD

Forventningerne var store, da Novo Nordisk for små to år siden lagde et milliardbeløb på bordet for at få adgang til en nyt hormonprodukt. Indtil videre er salgssuccesen udeblevet. (Side 4)

TOPCHEFEN RAMTE PLET I AMBUS AKTIEOPTUR

Ambus vilde kursridt blev indledt med panikkøb fra hospitalerne, men måske var der mere bund i det. Nu står Ambu over for en afgørende godkendelse. (Side 4)

INVESTERINGSRESULTAT SIKRER TRYG ET MILLIARDOVERSKUD

Forsikringsgiganten Tryg kom ud af 2. kvartal med et overskud på knap 1,3 mia. kr. af et meget positivt investeringsresultat på 541 mio. kr. efter et rekyl i de finansielle markeder sikrer overskuddet. (Side 4-5)

BANKDIREKTØRER I OPGØR MED NATIONALBANKENS PENGEPOLITIK

En række bankdirektører appellerer til, at Danmark og EU følger i Sveriges fodspor og opgiver de negative renter, fordi de skader mere, end de gavner. Nationalbanken afviser. (Side 8-9)

LEGO OG ØRSTED IKKE LEGE MED DE ANDRE

Verdens største selskaber er bange for at låse sig fast til skingre kampagner i en støjfyldt og konfrontatorisk tid, forklarer den internationale rådgiver Martin Roll. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer