Mandagens internationale avisuddrag med Statoil og Microsoft

Udgivet den 13-10-2014  |  kl. 07:31  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

UDVIKLINGSMARKEDERNE ER GÅET I STÅ

Den økonomiske vækst på udviklingsmarkederne er på det laveste niveau siden finanskrisens udbrud. Det skyldes særligt dalende vækstrater i Kina og Latinamerika, viser nye tal fra analyseinstituttet Capital Economics. (EMERGING MARKETS ENTER ERA OF SLOW GROWTH)

STORE FORVENTNINGER TIL EUROPÆISKE VIRKSOMHEDER

Regnskabssæsonen står for døren, og der er kæmpe forventninger til store europæiske virksomheder. De store forventninger til den økonomiske vækst i Eurozonen skyldes en markant svækkelse i euroen over for den amerikanske dollar. (BIG EUROPEAN GROUPS BOOST FROM WEAK EURO)

RUSLAND: KINA ER KLAR TIL AT ERSTATTE EUROPA

Den kinesiske statsleder Li Keqiang mødes mandag med den russiske premierminister Dmitry Medvedev for at underskrive hele 50 handelsaftaler. Aftalerne ventes at indebære enorme finansieringsmuligheder til russiske banker og virksomheder, mens Kina endvidere ventes at overtage mange af de handelsaftaler, europæiske lande havde med Rusland før Ukraine-krisen. (CHINESE LENDERS GROW WARY OF RUSSIA)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

IRLAND VENTES AT GIVE EFTER FOR SKATTEKRAV

Tirsdag ventes Irland at offentliggøre ændringer i landets skatteregler. Efter massivt pres fra EU er landet nu tvunget til at lukke ned for "The Double Irish", som skattesmuthullet er blevet døbt. Det tvinger nu en lang række store virksomheder til at genoverveje sine skatteforhold, herunder Apple, der indtil nu har nydt godt at den lave irske erhvervsskat. (IRELAND CONSIDERS CLOSING CORPORATE-TAX LOOPHOLE)

KABEL-GIGANT FÅR VIGTIG EU-TILLADELSE

Kabelselskabet Liberty Global har fået grønt lys fra EU, der tillader opkøb af den hollandske konkurrent Ziggo. Opkøbet har en værdi af 12,7 mia. dollar, svarende til 74,8 mia. kr., og giver mulighed for at nå 90 pct. af hollandske hjem. (EU CLEARS LIBERTY GLOBAL-ZIGGO DEAL)

TESLAS "HÅNDFRI"-FUNKTION KOMMER FØR KONKURRENTERNE

Elbilsproducenten Tesla har udviklet en "håndfri" bil, der fungerer som autopilot. Bilen ventes at være på gaden allerede i 2015, hvilket er ét år før konkurrenterne Volkswagen, General Motors og Audi har planer om at lancere et lignende system. (TESLA AIMS TO LEAPFROG RIVALS)

SPANSKE GAS NATURAL VIL OVERTAGE CHILENSK EL-DISTRIBUTØR

Det spanske gasselskab Gas Natural har planer om at byde på den chilenske el-distributør Compañia General de Electridad, som ifølge den spanske part har en værdi af omkring 3,28 mia. dollar, svarende til 19,3 mia. kr.)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

IMF-MØDE TEGNER DYSTERT VERDENSBILLEDE

I sidste uges mødtes Den Internationale Valutafond, IMF, og Verdensbanken til det årlige topmøde. Mødet tegnede et dystert billede af den finansielle verden med dalende vækst, truslen fra en potentiel bankboble og nu også overhængende fare for Ebola som hovedemner. (FINANCIAL STORM CLOUDS CAST A DEEP SHADOW OVER IMF SUMMIT)

GRÆKENLAND VIL TRÆKKE SIG FRA HJÆLPEPROGRAM

Grækenland har på IMF-topmødet meddelt IMF-topchef Christine Lagarde, at Grækenland ønsker at trække sig fra det omfattende hjælpeprogram mere end ét år før ventet. Grækerne vurderer nu, at de kan klare sig uden det amerikanske hjælpeprogram, der skulle være den største finansielle livline i global finanshistorie. (GREECE TELLS IMF IT WANTS EARLY EXIT FROM RESCUE PROGRAMME)

THE TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK)

STORBRITANNIEN VIL NEDBRINGE GÆLD GENNEM PRIVATISERING AF TOGNET

Storbritannien kæmper med en enorm gæld, der nu skal afvikles gennem en større privatisering. Første skridt vil være at sælge statens andel af Eurostar-højhastighedtog på strækningen London-Paris. Salget ventes at indbringe staten omkring 20 mia. pund, svarende til 189 mia. kr. (EUROSTAR STAKE PUT UP FOR SALE BY GOVERNMENT)

INFLATION: DRAGHI KLAR MED NYE TILTAG

Inflationen i Eurozonen er fortsat fanget på et faretruende lavt niveau, og derfor overvejer den europæiske centralbank, ECB, nu at iværksætte nye initiativer. Han afviser at skære yderligere i renten, men foreslår at øge centralbankens kvantitative lempelser. (EUROPEAN CENTRAL BANK TO LAUNCH FRESH STIMULUS AS EUROZONE STUTTERS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

MICROSOFT-CHEF UNDSKYLDER FOR KVINDEFJENDSK KOMMENTAR

Topchef i Microsoft undskylder nu for sin udtalelse om, at kvinder ikke har ret til at bede om lønforhøjelse, da det er dårlig karma. Kommentaren har skabt heftig debat på sociale medier, og det fører nu til hans officielle undskyldning. (MICROSOFT CEO SATYA NADELLA APOLOGISES AFTER SAYING WOMEN SHOULD NOT ASK FOR A PAY RAISE BECAUSE IT'S NOT GOOD KARMA)

DN.NO

STATOIL SÆLGER STORE EJERANDELE I DET KASPISKE HAV

Den norske Oliegigant Statoil har solgt ejerandele i det kaspiske hvad for 15 mia. norske kr., svarende til 13,5 mia danske kr. Det fremgår af en pressemeddelelse mandag morgen. (STATOIL SELGER ANDELER FOR NÆR 15 MILLIARDER)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Seneste nyheder

17:46 Europa/aktier: Faldt fra rekordniveau anført af Siemens
17:09 Torsdagens obligationer: Status quo for renterne efter byge af nøgletal
17:04 Torsdagens aktier: Mærsk og Danske Bank trak C25 nærmere alle tiders rekord
16:53 Amerikansk indeks sætter rekord: Passerer psykologisk niveau for første gang
16:32 Mærsk-aktierne stiger efter nye kraftige ratestigninger
16:28 Novo ser ingen effekt på produktionen efter brand i Kalundborg
16:00 Bidens toprådgiver forsvarer nye toldsatser på kinesiske varer
15:42 USA/åbning: Rekordjagten fortsætter anført af Walmart og Chubb
15:23 Novo-aktien sendes i svingninger efter nyt om brand på byggeplads i Kalundborg
15:14 Valuta: Dollar finder fodfæste efter tre dage med svækkelse
15:00 Novo-rival har positive data med ugentligt insulin
14:54 Novo-aktien sendes i svingninger efter nyt om brand på byggeplads i Kalundborg
14:35 Novo-aktien sendes i svingninger efter nyt om brand på byggeplads i Kalundborg
14:32 USA: Lidt flere nytilmeldte ledige end ventet
14:27 North Media forventer mindre overskud på grund af udgifter til svensk opkøb
13:43 USA/tendens: Rekordjagt kan fortsætte efter solide præstationer fra Walmart og Cisco
13:18 Europa/aktier: Let sivende aktier efter ni dage med fremgang til rekord
12:24 Obligationer/middag: Rentestabilisering før byge af amerikanske nøgletal
11:48 Aktier/middag: Vestas trækker op og Zealand Pharma ned i tæt på fladt marked
11:29 Novo-rival har imponerende fedmedata: Men for tidligt at bekymre sig vurderer storbank