Novo Nordisk anlægger sag mod Eli Lilly

Udgivet den 02-08-1996  |  kl. 08:53  |  

Novo Nordisk har anlagt sag mod Eli Lilly ved retten i New York, fremgik det fredag morgen af en fondsbørsmeddelelse. Søgsmålet går på, at Lilly i markedsføringen af sine Humulin insulinampuller forsætligt har fremstillet emballage med urigtige og vildledende påstande om Novo Nordisks produkter og varemærke.

Eli Lilly begyndte fornylig at markedsføre sine insulinampuller på det amerikanske marked og har i den forbindelse anført, at ampullerne passer til flere forskellige injektionssystemer; NovolinPen, NovoPen og NovoPen 1,5, som markedsføres af Novo Nordisk.

- Vi har ikke gennemført videnskabelige afprøvninger af vores insulininjektionssystemer i kombination med andre insulinampuller end vores egne, og vi er forpligtet til at fastholde den ordineringsinformation vedrørende anvendelsen af vores injektionssystemer sammen med vores ampuller, som er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder. Vi ser derfor ingen anden udvej end at anlægge sag mod Lilly, sagde Ken Capuano, der er direktør for Novo Nordisk Pharmaceuticals.

Udgivet af: NPinvestordk