Obligationer/åbning: Holder vejret - og niveauet - før ECB-nyt

Udgivet den 03-04-2014  |  kl. 08:46  |  

Det danske obligationsmark er torsdag åbnet stort set uændret, og markedsdeltagerne ser ud til at være gået i venteposition forud for udfaldet af dagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Ved 8.45-tiden ligger renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation i 1,65 pct, hvilket også var niveauet ved dansk børslukketid onsdag.

- Der er på forhånd stor spænding om udfaldet, da ECB er fanget i et dilemma. På den ene side tilsiger en alt for lav inflation langt under målsætningen på knap to procent, at pengepolitikken bør lempes. På den anden side kan det spirende opsving i eurozonen af sig selv presse inflationen op i de kommende år, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

Sydbank vurderer, at de overraskende lave inflationstal for marts kan være tungen på vægtskålen, der får ECB til at lempe i dag. Enten ved at sænke udlånsrenten til 0,10 procent, undlade at sterilisere obligationsopkøbene fra SMP-programmet eller tilbyde bankerne i eurozonen nye lån i ECB på lempelige vilkår.

- Sker det, kan obligations- og pengemarkedsrenterne blive presset lidt ned og euroen kan blive svækket. Gør ECB intet i dag, vil renterne sandsynligvis stige, og euroen vil blive styrket, skriver Sydbank.

En klart flertal af økonomer og analytikere, som Bloomberg News har adspurgt, venter dog, at ECB fastholder sin ledende rente på 0,25 procent.

Markedet ser også frem mod fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport fra USA, hvor de positive forventninger til jobskabelsen blev skruet yderligere op efter rimelige data i ADP-jobrapporten onsdag.

- Det er opfattelsen, at de amerikanske data vil viste sig stærke denne uge. Vi har alle de store datapunkter. Rentekurven bør fortsætte med at flade ud, siger rentestrateg Barra Sheridan fra Bank of Montreal i London til Bloomberg News.

ADP’s beskæftigelsesrapport over det amerikanske jobmarked viste en stigning på 191.000 job i marts, hvilket næsten levede op til forventningerne om en jobskabelse på 195.000. Og samtidig blev tallene for februar oprevideret fra en stigning på 139.000 til et plus på 178.000.

Torsdag byder nøgletalskalenderen fra USA på handelsbalance, nytilmeldte ledige samt ISM-data for servicesektoren.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk