Råvarer: Oliepriserne falder på globale efterspørgselsbekymringer

Udgivet den 17-04-2024  |  kl. 07:56  |  

Oliepriserne falder onsdag morgen, idet svag økonomisk fremgang i Kina og en forventet opbygning i de amerikanske råolielagre giver anledning til efterspørgselsbekymringer globalt. Det er med til at opveje for udbudsbekymringer udløst af øgede geopolitiske spændinger i Mellemøsten, der lægger et opadgående pres på oliepriserne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 89,51 dollar mod 90,20 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 84,79 dollar mod 85,64 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne er faldet denne uge mens markedsaktører holder vejret i forhold til, hvordan Israel vil gøre gengæld for Irans missilangreb over weekenden.

- Den sidste uge har vi set en del vent-og-se-konsolidering på markedet, da Israels respons vil bestemme, om der måske er en større, regional konflikt på vej, der kan have signifikante effekter på olieudbuddet, siger Yeap Jun Rong, der er markedsstrategiker hos IG, til Reuters.

Den kinesiske økonomi voksede mere end forventet i første kvartal af året, men mange økonomiske nøgletal for marts, heriblandt detailsalg og ejendomsinvestering, viser faldende indenlandsk efterspørgsel, hvilket tynger oliepriserne.

Ifølge Reuters' markedskilder steg de amerikanske råolielagre mere end forventet i sidste uge, hvilket forstærker markedsaktørers indtryk af, at olieefterspørgslen er aftagende globalt. Markedet vil derfor holde øje med offentliggørelsen af officielle tal for de amerikanske råolielagre kl. 16.30 i dag.

Senere onsdag mødes det israelske krigskabinet for at blive enige om et modsvar til Irans angreb over weekenden.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 2375,92 dollar mod 2382,97 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Sebastian Grünfeld

Tags:  Natural Resources❯